27 Αυγ 2017

Καυστικός ο Μπουφόν κατά του VAR και των βίντεο που «δείχνουν» πέναλτι

Ο Τζίτζι Μπουφόν είπε αυτό που αρχίζουν να βλέπουν όλοι: Με το βίντεο το ποδόσφαιρο θα καταλήξει... πόλο!

Το VAR έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του στα ιταλικά γήπεδα, αφού δόθηκαν άλλα δύο πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα, στο χθεσινό ματς με την Τζένοα. Γενικά, όπως φαίνεται, θα σπάσουν κάθε ρεκόρ τα πέναλτι που θα δοθούν φέτος στο Καμπιονάτο όπως το πάνε οι διαιτητές και σε αυτό στάθηκε ο Μπουφόν στις δηλώσεις του μετά το ματς στη Γένοβα.

«Οταν καταλάβουν όλοι πώς πρέπει να το χρησιμοποιούν, το βίντεο θα είναι ένας καλός σύμμαχος. Υπάρχει, όμως, ο κίνδυνος να χαθεί εντελώς ο διαιτητής. Για τη Γιουβέντους, βέβαια, θα είναι καλό όπως κι αν πάει το πράγμα. Είμαστε επιθετική ομάδα, την περισσότερη ώρα είμαστε στην αντίπαλη περιοχή οπότε όλα καλά. Πέρυσι κερδίσαμε τρία πέναλτι όλα κι όλα, φέτος, όπως το βλέπω, με το βίντεο θα πάρουμε γύρω στα 55. Μπορεί να έχουμε, βέβαια, εναντίον μας άλλα 15 αλλά η αναλογία θα είναι καλή...», είπε αρχικά ο αρχηγός της Γιούβε και συνέχισε.


«Δεν ξέρω, νομίζω πως θα πρέπει να χρησιμοποιείται αρχικά μόνο σε ξεχωριστές περιπτώσεις, σε κάποιο οφσάιντ σε γκολ ή σε βίαια μαρκαρίσματα. Προσωπικά δεν θα σφύριζα κανένα από τα δύο πέναλτι που δόθηκαν σήμερα (χθες). Αυτές οι δύο περιπτώσεις ήταν πέναλτι μόνο στο fantacalcio, στο πραγματικό ποδόσφαιρο δεν είναι πέναλτι αυτές οι φάσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου