10 Αυγ 2017

Οι τρεις λόγοι που ο Ντιμπάλα επιλέχθηκε να πάρει το Νο 10

Το Νο 10 της Γιουβέντους βρήκε νέο κάτοχο. Εμεινε μια σεζόν ορφανό και πλέον θα φιγουράρει στην πλάτη της εμφάνισης του Πάουλο Ντιμπάλα.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ενα σημειολογικό νούμερο -μια φανέλα με βαριά ιστορία που τα τελευταία χρόνια φθείρεται βάσει αυτών που την έχουν φορέσει- καλείται να βγει από το ράφι και να μπει στον αγωνιστικό χώρο για να αποθεωθεί και να φτιάξει ιστορίες.

Το μαυρόασπρο διαδίκτυο έχει κατακλιστεί από την είδηση. Από φωτογραφίες του Πάουλο. Από τη γνώμη του Αλεξ και τα σχόλια θαυμασμού και χαράς των οπαδών.

Είναι μια απόφαση που κανείς δεν έχει δικαίωμα να γκρινιάξει γιατί αν το κάνει, πολλά απλά, θα… εκτεθεί. Το σόου που γίνεται εδώ και λίγες ώρες (να σημειώσουμε πως η Γιουβέντους έστειλε ενημέρωση σε εκατομμύρια χρήστες μέσω του App, κάτι που κάνει μόνο στα μεγάλη γεγονότα ή τις live ενημερώσεις), είναι ένα παιχνίδι ουσίας αλλά και επικοινωνιακό. Ο ενθουσιασμός παντρεύεται τη λογική και τα συμπεράσματα είναι αυτά που ακολουθούν…

Το «10» στον Αργεντίνο σημαίνει πως, για φέτος τουλάχιστον, η Γιουβέντους δε διαπραγματεύεται την πώλησή του. Κάτι τέτοιο όμως το είχε πει ήδη η διοίκηση και ο ποδοσφαιριστής. Οι δύο πλευρές το είχαν ξεκαθαρίσει και όταν φορούσε το Νο 21: προχωρούν μαζί. Οπότε, στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή κίνηση είναι τυπική.


Παίρνοντας το Νο 10 ο Ντιμπάλα, σημαίνει πως η Γιουβέντους δε θα φέρει κάποιον σπουδαίο παίκτη για τη μεσαία γραμμή. Το Νο 10 δεν είναι απλά ένα νούμερο. Είναι και ένας ρόλος. Κυρίως ένας ρόλος. Και αυτός ο ρόλος δόθηκε. Εγινε η μοιρασιά και επιλέχθηκε ο -αγαπητός σε όλους τους τιφόζι- Πάουλο. Αυτή η κίνηση είναι ουσιαστική.

Ποια είναι η φανέλα που μαγνητίζει περισσότερο τους φίλαθλους; Το Νο 10 φυσικά. Οι φετινές εμφανίσεις της Γιουβέντους με το «J» στο στήθος και το «10» στην πλάτη περιμένουν τους νέους τους κατόχους. Ο Ντιμπάλα φόρεσε την πρώτη. Αυτή η κίνηση είναι εμπορική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου