31 Αυγ 2017

Αν το έκανε αυτό ο Αλέγκρι, ίσως η δυνατή Γιούβε να ήταν ακόμη δυνατότερη

Είναι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πετυχημένος ή αποτυχημένος προπονητής; Είναι με τους νικητές ή με τους χαμένους;

Παρατηρούμε, κατά καιρούς, στα σχόλια και τις απόψεις των οπαδών της Γιουβέντους στο σάιτ ή στα social media. Των υποστηριχτών του και των πολέμιών του. Οι μεν του αναγνωρίζουν πως μας έβαλε ξανά στο ποδοσφαιρικό κάδρο της Ευρώπης, οι δε πως δεν μπορεί να πάρει το κύπελλο και είναι losser.

Ενα πράγμα που σίγουρα θα θέλαμε από τον Μαξ είναι να ζητάει παίκτες. Να ζητάει από τη διοίκηση συγκεκριμένους παίκτες. Αυτό που, τουλάχιστον, δύο φορές μεταφέραμε μέσω του forzajuve.gr κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού είναι η δήλωσή του πως δε ζητάει ποτέ συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές από τον Μαρότα ή τον Ανιέλι.

Ναι, είναι επιτυχία να του φέρνει η διοίκηση παίκτες και εκείνος να τους κάνει ομάδα και να τους πηγαίνει τελικό αλλά ίσως θα ήταν καλύτερο αν είχε συγκεκριμένες επιθυμίες και ανάγκες για τα συστήματα και τα σχέδιά του.


Ο Αλέγκρι μπαίνει στην τέταρτη σεζόν του στο Τορίνο. Η Γιουβέντους ενισχύθηκε στη μεταγραφική περίοδο και στα χαρτιά είναι πιο δυνατή από την περσινή ομάδα. Απομένει βέβαια να το δούμε και στην πράξη.

Για ακόμη μία φορά, ο Μαξ δε ζήτησε κάποιον συγκεκριμένο παίκτη. Θα θέλαμε να το δούμε και αυτό. Γιατί αν θεωρούμε πως η τωρινή Γιούβε είναι δυνατή, με τις προσωπικές επιλογές του προπονητή θα ήταν ακόμη δυνατότερη…

Και αυτό δεν είναι κριτική στον πετυχημένο Αλέγκρι… Είναι μια επισήμανση.


3 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι παρανοούμε μερικά πράγματα... Κατ' αρχήν δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση ο προπονητής μιας ομάδας να μην ερωτάται από την διοίκηση για την γνώμη του σχετικά με ποδοσφαιριστές. ΚΑΜΜΙΑ ομάδα.Αυτό που εννοεί ο Αλέγκρι και θα πρέπει να το συνηθίζουμε σιγά σιγά ως μια πραγματικότητα (για μένα σωστή) είναι ότι εκείνος δεν ΑΠΑΙΤΕΙ παίχτες όχι ότι δεν δίνει γνώμη για τις μεταγραφές. Η λογική της Γιουβε που σύντομα θα τη ακολουθήσουν όλοι είναι ότι αφού οι προπονητές είναι προιόντα 3ετίας κατά μ.ο ενώ το έμψυχο υλικό της ομάδας (ο κορμός) 10ετίας και βάλε δεν μπορεί να έρχεται ο κάθε προπονητής να ζητά να αλλάζει η δομή της ομάδας φέρνοντας ο καθένας όποιον του αρέσει, άσε δε και τα μανατζαρέικα παιχνίδια των προπονητών. Οι διοικήσεις σε συνεργασία και ΜΟΝΟ με τους προπονητές θα αποφασίσουν για το προιόν και την δυναμική της εταιρείας τους και ο προπονητής θα υλοποιεί τους στόχους-πωλήσεις σύμφωνα με το καλάθι της εταιρείας. Απλά πράγματα και να το συνηθίζουμε... Οι εταιρείες θα αποφασίζουν για το προιόν και οι προπονητές-εργοδηγοί απλά θα το διαχειρίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για φέτος ο Αλεγκρι ζήτησε κεντρικό χαφ και εξτρέμ. Κεντρικό χαφ ήρθε ο Ματουιντι,μάλλον δουλειά Ραιολα-Μαροττα-PSG. Θέλω να πω πως δεν ζήτησε συγκεκριμένα τον Ματουιντι
    Για εξτρέμ παιζόταν δυο ονόματα, Ντάγκλας Κόστα και Μπερναρντεσκι
    Ο μεν Κόστα προσωπική επιλογή Μαξ, ο Μπερναρντεσκι των Μαροττα-Παρατιτσι.
    Ποια θα βγει καλύτερη μεταγραφή ο χρόνος και το χορτάρι θα δείξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν υποδεικνυει παιχτεςμ=, ασχετα αν θα παρφθουν, αυτο ειναι στα αρνητικα του. Τώεα σαν προπονητής θεωρειται επιτυχημενος, ασχετα με το τι επιτυχια εννοουμε. ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΔΕΊΞΕΙ ΌΤΙ ΤΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΑ ΜΑΤΣΣΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ. ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΔΗΛ. ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΕΡΣΙΝΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΓΕΡΝ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΜΟΡΑΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΜΑΝΤΖΟΥΚΙΤΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΑΦΟΥ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ. ΑΣ ΕΒΑΖΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ. ΑΚΟΜΑ, ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΡΝΤΙΘ Η ΟΜΑΔΑ ΠΗΓΕ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΙΖΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ. ΩΡΑΙΑ ΕΠΑΙΖΑΝ ΟΙ ΙΔΟΙ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΑΙΤΙ ΔΕΝ ΕΒΑΖΕ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ,ΜΑΤΣ ΠΕΡΣΙ ΣΤΗ ΜΠΟΛΩΝΙΑ ΜΠΝΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ Κ ΥΠΗΡΧΕ Κ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Ή ΚΑΠΟΙΟΙ. ΑΡΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.... Chris il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή