12 Σεπ 2017

Ενας απολαυστικός Ιγκουαΐν μέσα από μια διαφορετική ποδοσφαιρική συνέντευξη

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έδωσε μια διαφορετική συνέντευξη στον Guardian.

Ο Αργεντίνος φορ της Γιουβέντους, ανήμερα της έναρξης του φετινού Champions League, μίλησε στον Guardian, σε μια συνέντευξη που δεν αφορούσε τόσο τα αγωνιστικά και συγκεκριμένα την Γιουβέντους, όσο κυρίως το πώς ζει το ποδόσφαιρο ο Ιγκουαΐν.

«Eχω πάντα την εικόνα του τέρματος στο μυαλό μου, είναι καθοριστικό νομίζω. Δεν είναι εμμονή, είναι υποχρέωση το να σκοράρω, αυτό κάνει πάντα ο επιθετικός. Γι' αυτό παίζω ποδόσφαιρο. Οποιος δεν νιώθει την πίεση, δεν αγαπάει αυτό το σπορ. Το ποδόσφαιρο είναι συνεχής πίεση, καθημερινά. Πρέπει να ξέρεις πώς να ζήσεις με αυτό. Το ποδόσφαιρο, για μένα, είναι το άθλημα που αλλάζεις άποψη συνεχώς», λέει για παράδειγμα ο Αργεντίνος και εξηγεί.

«Μπορείς να σκοράρεις σε επτά σερί ματς, μετά να μην βάλεις γκολ σε δύο αγώνες και είσαι κακός, είσαι σε κρίση... Αλλά αυτό συμβαίνει σε όποιον είναι δυνατός, σωστά; Ολοι έχουν συνηθίσει να σε βλέπουν να βάζεις γκολ, οπότε αν δεν σκοράρεις σε δύο αγώνες εκπλήσσονται. Εχει και την πλάκα του».

Συνεχίζοντας, ο Αργεντίνος φορ εστίασε στο πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος το ποδόσφαιρο και τη νοοτροπία που θα πρέπει να έχει πάντα.


«Η φιλοσοφία μου στο ποδόσφαιρο είναι να είσαι χαρούμενος με αυτό που κάνεις. Οταν λένε ότι είσαι ο καλύτερος του κόσμου, πρέπει να συνεχίσεις όπως και όταν λένε ότι είσαι τελειωμένος. Πρόσεξε τους ανθρώπους που θέλουν καλά πράγματα για σένα: Τους συμπαίκτες σου, το τεχνικό επιτελείο... Αν ο πατέρας μου πει κάτι, ή ο μάνατζερ πει κάτι, ή ο πρόεδρος της ομάδας μου πει κάτι, με ενδιαφέρει. Οχι κάποιος που δεν με ξέρει και δεν λέει όσα λέει για να με βοηθήσει να γίνω καλύτερος», είναι τα λόγια του Γκονσάλο, ο οποίος έφερε στη συνέχεια το απόλυτο παράδειγμα των όσων λέει.

«Πρέπει να έχεις την ταπεινότητα για να συνεχίσεις να ωριμάζεις. Ο Τζίτζι Μπουφόν είναι το παράδειγμα που τα λέει όλα. Είναι σχεδόν 40 ετών αλλά ακόμη πιστεύει ότι μπορεί να βελτιωθεί. Φαντάσου... Ετσι νιώθω κι εγώ, είμαι νέος, ελπίζω ότι έχω πολλά χρόνια ακόμη μπροστά μου».

Οσο για τη Γιούβε και για τη φετινή σεζόν, ο Ιγκουαΐν δεν χρειάστηκε να πει πολλά λόγια για να γίνει σαφής: «Στη Γιουβέντους παίζεις για να τα κατακτήσεις όλα. Αυτή είναι η φιλοσοφία. Αυτό σου το κάνουν σαφές από την πρώτη στιγμή που θα περάσεις την πόρτα. Πέρυσι φτάσαμε κοντά, φέτος θα προσπαθήσουμε ξανά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου