6 Σεπ 2017

Ο αμφιλεγόμενος παίκτης που στέλνει στον πάγκο της Γιουβέντους 80 εκατ. ευρώ

Η Gazzetta dello Sport έγραψε για έναν από τους πιο αμφιλεγόμενους ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο Χουάν Κουαδράδο παρουσιάστηκε πολλές φορές σαν τελειωμένος από τους μπιανκονέρι αλλά τελικά παρέμεινε, ήταν βασικός στα πρώτα τρία (με το Σούπερ Καπ) επίσημα ματς της σεζόν, σκόραρε στη νίκη επί της Τζένοα και... κέρδισε το ακόλουθο άρθρο από την Gazzetta dello Sport, με τίτλο «ο βασικότατος Κουαδράδο: Στέλνει στον πάγκο 80 εκατ. ευρώ».

Παραθέτουμε το άρθρο...

«Γκολ και κόλπα τέλη Αυγούστου για να σβήσει τις φωνές και να κρατήσει στον πάγκο τις μεταγραφές. Τρία ματς, όλα βασικός: Σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν ο Χουάν Κουαδράδο καθήλωσε στον πάγκο αγορές 80 εκατ. ευρώ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, για να ξαναπάρει στην κατοχή του την δεξιά πλευρά. Μπέπε Μαρότα και Φάμπιο Παράτιτσι εστίασαν στους εξτρέμ, παίρνοντας τον Ντάγκλας Κόστα (6 εκατ. για τον δανεισμό και 40 ως οψιόν αγοράς) και τον Μπερναρντέσκι (40 εκατ. συν 5 σε μπόνους).

Με δεδομένο ότι ο Μάριο Μάντζουκιτς απολαμβάνει την... απαλλαγή από το rotation του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο Κολομβιανός ήταν αυτός που υποδεικνυόταν ως ο παίκτης που θα άφηνε την θέση του σε ένα από τα δύο αποκτήματα. Λάθος: Ο προπονητής των μπιανκονέρι επέλεξε σε όλα τα ματς τον Κουαδράδο, ακόμη και μετά την κακή βραδιά με την Λάτσιο στο Σούπερ Καπ. Στο τρίτο ματς ο Κουαδράδο αναγεννήθηκε, βρίσκοντας μέσα σε μια φυσιολογική εμφάνιση, εκείνες τις ενέργειες του καθοριστικού παίκτη. Και ένα καθοριστικό γκολ, όπως όλα όσα έχει βάλει ως τώρα με τους μπιανκονέρι.


Κόντρα στην Τζένοα ο Κουαδράδο αντιμετώπισε έναν εκπληκτικό Λασάλτ, αλλά του ξέφυγε δύο φορές, όσες δηλαδή χρειαζόταν για να αλλάξει το ματς. Πρώτα έκανε το γύρισμα από το οποίο προήλθε το πέναλτι που κέρδισε ο Μάντζουκιτς για το χέρι του Λάζοβιτς, μετά το όμορφο και... δηλητηριώδες πλασέ με το αριστερό για το 2-3, έπειτα από κοντρόλ με το στήθος, κατέβασμα και ντρίμπλα για σεμινάριο. Ο Κολομβιανός ήταν καθοριστικός, όπως και πέρυσι στη Γένοβα αλλά κόντρα στην Σαμπντόρια: Σέντρα του Ασαμόα, κεφαλιά του Κουαδράδο, 0-1 και πανηγυρισμοί με... τούμπες με τους Ντιμπάλα και Ντάνι Αλβες.

Λίγα γκολ αλλά καλά. Ο Κουαδράδο δεν σκοράρει πολύ αλλά όταν το κάνει κρίνει το ματς, επιλέγοντας πάντα καλές περιπτώσεις για να το κάνει. Πέντε γκολ την πρώτη του χρονιά στη Γιούβε, τρία την δεύτερη, ήδη έβαλε το πρώτο στην τρίτη. Ολα με καλά θύματα: Τορίνο, Φιορεντίνα και Ιντερ στην Ιταλία, Μπάγερν και Λιόν στο Champions League.


Οταν ο Κουαδράδο σκοράρει, η Γιουβέντους ξέρει πώς θα τελειώσει το ματς: Οκτώ νίκες σε εννιά αγώνες, η μοναδική φορά που σκόραρε και δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα ήταν στη ρεβάνς με την Μπάγερν στο Μόναχο το 2016. Οταν ο Αλέγκρι αντικατέστησε τον Κουαδράδο, η Κυρία είχε σκορ πρόκρισης. Μετά την αλλαγή, τελείωσε 4-2 για τους Γερμανούς στην παράταση.

Να γιατί η Γιουβέντους τον αγόρασε από την Τσέλσι τέλη Μαΐου. Να γιατί, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγαλύτερος συναγωνισμός πλέον στο ρόστερ, ο Κολομβιανός παρέμεινε στη Γιουβέντους. Για την διοίκηση δεν πωλείται και θα άλλαζαν άποψη μόνο αν έβλεπαν ότι είχαν μπροστά τους μια ευκαιρία που δεν γινόταν να χαθεί, όπως για παράδειγμα αν η Ρόμα δεχόταν ανταλλαγή με τον Κέβιν Στρούτμαν. Ο Αλέγκρι, παράλληλα, τον θεωρεί... παιδί του, όπως και τον Ρομπίνιο στη Μίλαν.

Ο Κουαδράδο ξέρει πώς να εκνευρίζει τον προπονητή όταν ξεχνιέται και κάνει λάθη, αλλά ξέρει και πώς να κερδίσει την συγχώρεση με ενέργειες που ξεπερνούν την φαντασία, όπως για παράδειγμα πέρυσι με την Λιόν. Ο Κουαδράδο χαμογελάει πάντα και δίνει αλεγκρία στο γκρουπ, όπως έκανε ο Ρομπίνιο στα αποδυτήρια της Μίλαν. Ο Αλέγκρι θεωρούσε τον Βραζιλιάνο ένα όπλο διπλής χρήσης, είτε ως βασικός είτε ως παίκτης που μπορούσε να μπει αλλαγή και να κρίνει το ματς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου