1 Σεπ 2017

Τι πλήρωσε και τι… έβγαλε η Γιούβε στις μεταγραφές και γιατί ανέβηκε το κόστος της ομάδας κατά 55 εκατ. ευρώ

Η μεταγραφική περίοδος τελείωσε και ήρθε η ώρα του οικονομικού απολογισμού.

Το Calcio e Finanza εστίασε και στο πώς κινήθηκε η Γιουβέντους κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, επικεντρώνοντας πάνω στο αντικείμενο του, το οποίο είναι τα οικονομικά.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό κομμάτι, η Γιούβε προχώρησε στην απόκτηση, είτε με μεταγραφή είτε με δανεισμό, οκτώ ποδοσφαιριστών δίνοντας συνολικά -χωρίς να υπολογίζονται φυσικά τα ποσά που μπορεί να δοθούν αν αποκτηθούν οι δανεικοί- το ποσό των 98,2 εκατ. ευρώ.

Ποσό που ανεβαίνει, όπως σημειώνεται στο άρθρο, στα 135,2 εκατ. ευρώ αν υπολογιστούν οι αγορές των Κουαδράδο και Μπενάτια που ήταν δανεικοί αρχικά. Σε ό,τι αφορά τις αποχωρήσεις, είτε με πώληση είτε με δανεισμό, η Γιουβέντους έδωσε εννιά ποδοσφαιριστές για 87,4 εκατ. ευρώ.


Υπολογίζοντας, τώρα, τα συμβόλαια αυτών που ήρθαν και αυτών που έφυγαν, αλλά και το νέο συμβόλαιο που έχει πλέον ο Ντιμπάλα, το Calcio e Finanza γράφει ότι από τα 130 εκατ. ευρώ που έδινε πέρυσι η Γιούβε σε συμβόλαια, το ποσό πλέον ανεβαίνει στα 155 για το 2017-18. Συνολικά το κόστος της πρώτης ομάδας, με το Μέσο να υπολογίζει διάφορα οικονομικά δεδομένα, για το 2017-18 είναι στα 254,26 εκατ. ευρώ, μεγαλύτερο κατά 55,02 εκατ. ευρώ σε σχέση με την περσινή σεζόν (199,24 εκατ. ευρώ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου