21 Σεπ 2017

Για ποιον είπε ο Αλέγκρι στους παίκτες του: Πρέπει να τους ακούτε μέσα στο γήπεδο, είναι σαν να μιλάει ο προπονητής

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι χαρακτήρισε «professore» τον Αντρέα Μπαρτσάλι και στήριξε τους Ροντρίγκο Μπετανκούρ και Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Αναλυτικά όσα είπε στο Sky Italia ο προπονητής της Γιουβέντους μετά τη νίκη επί της Φιορεντίνα.

- Πέντε αλλαγές σε σχέση με το ματς με την Σασουόλο. Γιατί;
«Και πέρυσι κάναμε αρκετές αλλαγές».

- Οχι στην αρχή της σεζόν...
«Ναι, αλλά έχουμε ήδη παίξει επτά αγώνες συν τις εθνικές ομάδες. Το Σάββατο έχουμε το ντέρμπι με την Τορίνο και, στο κάτω-κάτω, όποιος έπαιξε μου έδωσε εγγυήσεις. Συγχαρητήρια στον professore Μπαρτσάλι, ένα εκπληκτικό ματς».


- Η αλλαγή του Ντιμπάλα με τον Πιάνιτς;
«Ο Μπετανκούρ χρειαζόταν ένα στήριγμα εκείνη την στιγμή δίπλα του».

- Οι καλύτεροι σήμερα ήταν οι Μπαρτσάλι και Μπετανκούρ.
«Ποδοσφαιριστές όπως ο Μπαρτσάλι πρέπει να τους ακούς μέσα στο γήπεδο. Τον Μπαρτσάλι πρέπει να τον ακούν όταν τους λέει κάτι, είναι σαν να μιλάει ο προπονητής».

- Υπήρξαν όμως και κάποια κενά διαστήματα στο παιχνίδι σας.
«Οπως λέω συνεχώς, πρέπει να καταλαβαίνουμε την κάθε στιγμή του ματς. Κάνεις τρεις λάθος πάσες και χάνεις τον έλεγχο του παιχνιδιού. Εκείνη την στιγμή πρέπει να αμυνθείς μέχρι να περάσει αυτή η στιγμή και όχι να πας ανοργάνωτα μπροστά και να αφήνεις χώρους».

- Ο Μπετανκούρ είναι ο καλύτερος playmaker που έχεις στη διάθεση σου;
«Πρέπει να βελτιωθεί πολύ. Στις κάθετες πάσες αργεί λίγο. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν πολλές πάσες προς τον Ιγκουαΐν που θα μπορούσαν να γίνουν από τα άκρα. Ο Μπετανκούρ θα είναι πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής».


- Μιλήσατε με τον Ιγκουαΐν για την μη κλήση του στην εθνική ομάδα; Δείχνει να υποφέρει για αυτό...
«Μιλήσαμε με τον Γκονσάλο. Είναι 30 ετών, υπάρχουν στιγμές στις οποίες θα σκοράρει λίγα γκολ. Σήμερα επιτέθηκε καλά στην περιοχή, με την Σασουόλο όχι. Σήμερα έκανε τις σωστές κινήσεις, πρέπει να παραμείνει ήρεμος. Συμβαίνουν περίοδοι σαν κι αυτοί, πέρυσι δεν είχε σκοράρει για τέσσερα σερί ματς».

- Δεν φταίει ο Σαμπαόλι (προπονητής της Αργεντινής);
«Οχι, η χρονιά είναι μεγάλη. Προπονείται μαζί μας και θα γίνουν όλα όπως πρέπει. Η μη κλήση του, θα πρέπει να είναι ένα κίνητρο γι' αυτόν και όχι ένας αποκλεισμός. Πρέπει να αντιδράσει με θετικό τρόπο στις αρνητικές στιγμές». 


1 σχόλιο:

  1. Μπαρτζάλι... Ένας ιταλός κάιζερ. Θυμίζει Μεκενμπάουερ. Πραγματικά μια από τις καλύτερες μεταγραφές των τελευταίων ετών, για μένα ο καλύτερος ιταλός αμυντικός της 10ετίας. Δεν είχε την ανάλογη προβολή όπως κάποιος... Μπονούτσι! Ο Μπαρτζάλι ξεκίνησε να παίζει χαφ γι' αυτό και δεν είναι κανένα... ξυλάγκουρο αμυντικός αλλά έχει πολύ καλή τεχνική. Μάλιστα ο Αλέγκρι στα τελειώματα του με τον οποίο υπήρξαν συμπαίχτες για μια χρονιά τον είχε συμβουλέψει να γυρίσει πιο πίσω και θα κάνει μεγάλη καριέρα. Μπαρτζάλι κύριοι... η εγγύηση της άμυνας της Γιουβε. Οι υπόλοιποι ακολουθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή