30 Σεπ 2017

Αυστηρό μήνυμα από τον Αλέγκρι στον Ιγκουαΐν που λίγο πολύ είπε πως ο Αργεντίνος δείχνει να μην έχει φιλοδοξία

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ενόψει Αταλάντα, έδωσε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος τόνισε ότι ο Ιγκουαΐν θα παίξει αλλά του έστειλε και ένα μήνυμα.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους.

Για το αν ο Ιγκουαΐν είναι πιο χαμογελαστός μετά το γκολ: «Ο Ιγκουαΐν για εμάς ήταν, παρά τους δύο πάγκους, και είναι σημαντικός ποδοσφαιριστής. Από εκεί και πέρα, όσα κάνεις μια χρονιά μένουν στην ιστορία, αλλά την επόμενη πρέπει να αρχίσεις ξανά από την αρχή. Και έχουμε στα αποδυτήρια μας τον Μπουφόν, τον Μπαρτσάλι, τον Κιελίνι, τον Μαρκίζιο, τον Λιχτστάινερ, τους παίκτες δηλαδή που έχουν ζήσει όλα τα πρωταθλήματα, για να αποτελούν σημαντικά παραδείγματα αυτού που λέω, για τους συμπαίκτες τους. Ο Γκονσάλο δεν πρέπει να μείνει σε όσα έχει κάνει αλλά να έχει την φιλοδοξία, όπως και ο Ντιμπάλα, όπως όλοι στην ομάδα, να παλέψει με αυτούς της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα, με τους καλύτερους. Γιατί έχει την ποιότητα για να το κάνει, είναι καθαρά θέμα φιλοδοξίας. Η ομάδα έχει ανάγκη τα γκολ του Γκονσάλο και αυτός είναι σε θέση να κάνει αυτά που πρέπει και να καθορίσει την εξέλιξη της σεζόν».

Για το αν θα παίξει αύριο: «Θα παίξει. Την Τετάρτη μπήκε αλλαγή με... άλλο βλέμμα και αυτό θα πρέπει να έχει πάντα, σε όλη την σεζόν».


Για το αν θα παίξει ο Κιελίνι και αν θα γίνουν αλλαγές: «Ο Κιελίνι θα παίξει αλλά θα γίνουν κάποιες αλλαγές. Εχουμε παίξει πολλά ματς μαζεμένα, κάποιοι πρέπει να πάρουν μια ανάσα».

Για την κατάσταση των τραυματιών: «Ο Κεντίρα δεν θα παίξει αύριο, δεν θέλουμε να ρισκάρουμε τίποτα, θα τον έχουμε στην επανέναρξη μετά την διακοπή. Ο Μαρκίζιο δουλεύει με την ομάδα και ελπίζω να είναι έτοιμος όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Τον Πιάνιτς ελπίζουμε ότι θα τον έχουμε στη διάθεση μας για το ματς με την Λάτσιο. Ο Ντε Σίλιο κάνει ατομικό πρόγραμμα, όπως και οι Πιάτσα και Χέβεντες. Ο Πιάτσα δεν είναι ούτε πολύ κοντά ούτε πολύ μακριά από την επιστροφή του στη δράση, τον Χέβεντες ελπίζουμε να τον έχουμε με την επανέναρξη».

Για την κατάσταση στο κέντρο, όπου είναι εκτός οι Πιάνιτς, Μαρκίζιο, Κεντίρα: «Για το αυριανό ματς, ευτυχώς μετά έχουμε διακοπή 15 ημερών, έχουμε τους Μπεντανκούρ-Ματουιντί, υπάρχει ο Στουράρο και μπορεί να παίξει στο κέντρο και ο Ασαμόα. Τους παίκτες για το αυριανό παιχνίδι, επομένως, τους έχουμε».

Για το αν αυτή η Γιουβέντους του θυμίζει την πρώτη του χρονιά, όταν η ομάδα άρχισε επίσης με 6Χ6: «Μην μου το λέτε τώρα αυτό, γιατί τότε στην 7η αγωνιστική κάναμε ισοπαλία με την Σασουόλο εκτός έδρας. Αύριο πρέπει να πάρουμε τη νίκη, γνωρίζοντας ότι στο Μπέργκαμο το ματς δεν τελειώνει ποτέ αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής. Αρκεί να θυμηθούμε τον περσινό αγώνα, όπου κάναμε το 2-1 λίγο πριν το τέλος αλλά δεχθήκαμε γκολ αμέσως μετά και αφήσαμε δύο βαθμούς».


Για το αν θα παίξει ο Μπερναρντέσκι: «Θα πρέπει να δω σε τι κατάσταση είναι ο Κουαδράδο, ο οποίος έπαιξε την Τετάρτη αν και είχε δεχθεί ένα χτύπημα. Θα πρέπει να δω, επομένως, αν θα παίξει ο Κουαδράδο, ο Ντάγκλας Κόστα ή ο Μπερναρντέσκι. Ο Φεντερίκο βελτιώνεται συνεχώς στη φυσική κατάσταση αλλά και στην τακτική. Από την μία στιγμή στην άλλη μπορεί να ξεκινήσει στην 11άδα, θα δούμε».

Για τα θετικά και αρνητικά συμπεράσματα του τώρα που φτάνουμε στο τέλος αυτού του κύκλου επτά αγώνων σε 20 μέρες: «Εχουμε πολλά να βελτιώσουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε στη φυσική κατάσταση, στην ποιότητα του παιχνιδιού μας, αν και τελευταία κάναμε καλά ματς, πρέπει να βελτιωθούν ατομικά κάποιοι παίκτες για να έχουμε και την ομαδική βελτίωση αυτομάτως. Είμαστε μόλις στον πρώτο μήνα της σεζόν, έχουμε τον χρόνο για να κάνουμε αυτά που πρέπει».

Για τον Μπεντανκούρ: «Είναι ένα παιδί 20 ετών, παίζει και βελτιώνεται, έχει προσωπικότητα και το δείχνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βελτιωθεί. Εχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Για παράδειγμα, πρέπει να βελτιωθεί στη συνεργασία του με τους επιθετικούς, όπως και σε άλλους τομείς, αλλά ορισμένα πράγματα θα έρθουν σιγά-σιγά με τις εμπειρίες που συνεχώς παίρνει και θα γίνει ακόμη καλύτερος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου