14 Σεπ 2017

Ο πιτσιρικάς που ξεκίνησε με τη φανέλα της Ιντερ και στη Γιούβε… μεγάλωσε μέσα σε λίγα λεπτά

«Το όνειρο, ο Αλέγκρι και η... Ιντερ. Γιούβε, να ποιος είναι ο Καλιγκάρα», γράφει η Gazzetta dello Sport για τον 17χρονο Φαμπρίτσιο, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τους μπιανκονέρι στο Καμπ Νου.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο της εφημερίδας για τον πιτσιρικά χαφ.

«Δεν υπάρχει μόνο απογοήτευση. Στη Γιούβε έρχεται και ένας φρέσκος αέρας, από έναν μικρό που ακόμη δεν έχει συμπληρώσει τα 18 του χρόνια. Η βραδιά στο Καμπ Νου είναι αυτές που πρέπει να ξεχαστούν γρήγορα από τους οπαδούς και τους ποδοσφαιριστές. Από όλους, πλην του Φραμπρίτσιο Καλιγκάρα. Αυτός, πιθανότατα, θα ονειρεύεται αυτή τη νύχτα για πολύ ακόμη. Στο 85ο λεπτό του αγώνα που νίκησε με 3-0 η Μπαρτσελόνα, ο πιτσιρικάς ήταν έτοιμος. Ο πίνακας του 4ου σηκώθηκε με το Νο 38, βγήκε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Η πρώτη φορά είναι ήδη δύσκολη. Αλλά το να ακούς τον σπίκερ να λέει το όνομα σου σε έναν από τους ναούς του ποδοσφαίρου και να πρέπει να μπεις στο γήπεδο, είναι για δυνατές καρδιές, όπως παραδέχεται ο ίδιος στο Instagram: «Ενα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μία αξέχαστη βραδιά».

Η ερώτηση στο μυαλό πολλών οπαδών, ήρθε αυθόρμητα. Ποιος είναι ο Φαμπρίτσιο Καλιγκάρα; Για να πούμε την αλήθεια, ο Αλέγκρι ήδη πριν ένα χρόνο είχε πει καλά λόγια για αυτόν τον χαφ. Τον Οκτώβριο του 2016, ενώ ο κόσμος ανακάλυπτε τον Κιν, ο προπονητής έλεγε σε μια συνέντευξη: "Υπάρχει ακόμη ένας γεννηθείς το 2000 με ποιότητα. Ονομάζεται Καλιγκάρα". Αριστεροπόδαρος, προτιμάει να παίζει σε κέντρο τριών αλλά τα καταφέρνει μια χαρά και με δύο, έκανε τη Γιούβε να τον ερωτευτεί τον Ιανουάριο του 20134, κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά όπου έπαιρνε μέρος με την Προ Βερτσέλι. Και να σκεφτείς κανείς ότι τα πρώτα του βήματα τα έκανε ως νερατζούρο, φορώντας την φανέλα της Ιντερ.


Το ταλέντο συχνά έχει ως αποτέλεσμα ένας ποδοσφαιριστής να εξελίσσεται πιο γρήγορα. Ετσι και ο Φαμπρίτσιο, από την ημέρα που πήγε στο Βινόβο, μεγαλώνει συνεχώς με τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Στην πρώτη του χρονιά στην Primavera, με τον Φάμπιο Γκρόσο την σεζόν 2016-17, ο οποίος του συμπεριφερόταν με καρότο και μαστίγιο. Ο πιτσιρικάς ωριμάζει, ψάχνει πάντα τις κινήσεις χωρίς μπάλα και κόντρα στη Λιόν στο Youth League (το Champions Leage της Primavera) πέτυχε γκολ, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής και εμπειρία. Συνολικά έκανε 25 συμμετοχές, κερδίζοντας μια θέση βασικού στις επιλογές των μικρότερων εθνικών ομάδων.

Ναι, γιατί αυτός ο μικρός είναι diesel. Κερδίζει χρόνο συμμετοχής, κερδίζει θέσης στις ιεραρχίες και μετά από κάποιους πάγκους, γίνεται βασικός στην εθνική U17, όπου με μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ κόντρα στο Βέλγιο έδωσε την πρόκριση για την τελική φάση του ευρωπαϊκού. Το καλοκαίρι, μετά, αγωνίζεται δύο φορές με την U19 του Νικολάτο, υπογράφει το πρώτο του συμβόλαιο και προπονείται με την πρώτη ομάδα της Γιουβέντους, με το όνομα του να είναι ανάμεσα σε αυτά που έκαναν προετοιμασία. Αλλά ούτε και στο πιο όμορφο όνειρο του, θα μπορούσε να σκεφτεί ένα ντεμπούτο τόσο νωρίς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου