21 Σεπ 2017

Κομψός, αν και όχι... φανταχτερός: η πιο υποτιμημένη μεταγραφή είναι το κόλπο της Γιουβέντους

«Η Γιούβε απολαμβάνει τον Μπεταννκούρ: Αυτός είναι το κόλπο του καλοκαιριού», είναι ο τίτλος του σημερινού άρθρου της Gazzetta dello Sport για τον 20χρονο Ουρουγουανό χαφ της Γιουβέντους.

Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο της GdS.

«Ο Ροντρίγκο Μπετανκούρ ήταν η πιο υποτιμημένη μεταγραφή όλου του καλοκαιριού, υπολογίζοντας ποιότητα-ηλικία-τιμή. Τις εβδομάδες που όλοι ασχολούνταν με τον χαφ που έψαχνε η Γιουβέντους, ο Αλέγκρι το επαναλάμβανε συχνά: "Εχουμε και τον Μπετανκούρ που μπορεί να είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος". Η Γιουβέντους αγόρασε έναν 20χρονο μέσο με μόνο 9,5 εκατ. ευρώ, μία μεταγραφή, οι βάσεις της οποίας είχαν μπει με την πώληση του Κάρλος Τέβες στην Μπόκα Τζούνιορς το καλοκαίρι του 2015.

Ο Ουρουγουανός, μετά από μία καλή πρώτη γνωριμία με τους συμπαίκτες του στο Βινόβο, εντυπωσίασε στο 15λεπτο που έπαιξε στο Μαράσι με την Τζένοα στη 2η αγωνιστική και δεν απογοήτευσε στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός, με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου. Μέχρι να έρθει το ματς με την Φιορεντίνα. Είναι δύσκολο να βρεις έναν 20χρονο με τέτοια προσωπικότητα. Ετοιμος πάντα, ο Μπετανκούρ ζητάει την μπάλα από τους αμυντικούς, έτοιμος να ξεκινήσει την επίθεση της Γιουβέντους με το κεφάλι ψηλά πάντα. Ενας τέτοιος ποδοσφαιριστής, σκέφτεσαι, θα το παρακάνει με τις πρωτοβουλίες του.

Οχι κύριοι, ο πρώην της Μπόκα ξέρει πολύ καλά πότε πρέπει να ψάξει την μακρινή μπαλιά και πότε την κοντινή. Ξέρει να βοηθάει και ανασταλτικά, όπως δείχνουν τα επτά κλεψίματα. Το στατιστικό που εντυπωσιάζει περισσότερο, όμως, είναι το 88% ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις, στις 92 επαφές που είχε με την μπάλα. Πρακτικά, το να του δώσεις την μπάλα είναι σαν να την βάζεις στην τράπεζα. Με την πάροδο του χρόνου, όταν θα έχει και περισσότερη αυτοπεποίθηση, θα είναι και πιο έτοιμος για να παίξει κάθετα.

Αυτό που ήδη έχει φανεί, είναι ένα εκπληκτικό ταλέντο σε ό,τι αφορά τον χειρισμό της μπάλας, στην οποία φέρεται όπως στο νερό στην έρημο. Κομψός, αν και όχι... φανταχτερός, έχει όλα τα μέσα για να γίνει ένας χαφ που θα πατάει και στην αντίπαλη περιοχή όταν θα δυναμώσει κι άλλο μυικά. Η πληρότητα στο ρεπερτόριο του, του επιτρέπει ουσιαστικά να μπορεί να προσαρμοστεί σε όλους τους ρόλους της μεσαίας γραμμής.

Οποιος έχει παίξει σε ματς όπως Μπόκα Τζούνιορς-Ρίβερ Πλέιτ, δεν μπορεί να φοβάται. Σε 2,5 χρόνια, ο Μπετανκούρ πέρασε από τις ακαδημίες της Μπόκα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, για να φτάσει στη Γιουβέντους. Μια εκπληκτική συνεχής άνοδος, η οποία έγινε εφικτή λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του. Οποιος είναι κοντά του, μιλάει για ένα ήσυχο παιδί, αφοσιωμένο 100% στην μπάλα και μακριά από τους πειρασμούς που μπορεί να συναντήσει ένας 20χρονος που είναι διάσημος και γεμάτος χρήματα.

Τα λόγια του μετά το Γιούβε-Φιορεντίνα, ενισχύουν αυτή την εντύπωση: "Αν παίζεις με τη φανέλα της Γιούβε υπάρχει πάντα κάποια πίεση, την νιώθεις. Εγώ προσπαθώ να κάνω το καλύτερο και να δίνω το μάξιμουμ όταν παίζω. Πρέπει να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν πιο σύντομα στο παιχνίδι που θέλει ο Αλέγκρι και στη Serie A, αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαι νέος και έχω πολλά να μάθω ακόμη. Και ελπίζω να φτάσω στο τοπ όσο το δυνατόν πιο σύντομα"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου