16 Σεπ 2017

Πόσο μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία της ομάδας η απόφαση για τον Αντρέα Ανιέλι

Δευτέρα ή Τρίτη αναμένεται η απόφαση για τον Αντρέα Ανιέλι, με το Sky Italia να διευκρινίζει κάποια πράγματα.

Ο εισαγγελέας της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζουζέπε Πεκοράρο, ζήτησε τον αποκλεισμό του προέδρου της Γιουβέντους για 2,5 χρόνια, όπως και την επιβολή προστίμου 300.000 ευρώ στους μπιανκονέρι και δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών.

Η τελική απόφαση, αν δηλαδή θα γίνει ή όχι δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα, αναμένεται Δευτέρα ή Τρίτη, με τους πάντες να περιμένουν να δουν ποια θα είναι η αντίδραση του Ανιέλι. Σύμφωνα με το Sky Italia, πάντως, το οποίο επικαλέστηκε τους νόμους της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της Γιουβέντους δεν είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί, ακόμη κι αν τιμωρηθεί όντως με αποκλεισμό 2,5 ετών.


Ο μόνος περιορισμός που υπάρχει βάσει νόμου για έναν πρόεδρο που τιμωρείται με αποκλεισμό, αφορά το γεγονός ότι δεν θα έχει τη δυνατότητα να έχει κάποιο ρόλο, συμβούλου ή οτιδήποτε άλλο, στην ομοσπονδία για όσο διάστημα είναι τιμωρημένος. Και ο Αντρέα Ανιέλι δεν έχει κάποιο ρόλο στην ομοσπονδία, άρα τυπικά δεν έχει κανένα λόγο να παραιτηθεί, αν δεν το θέλει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου