26 Οκτ 2017

Το σημαντικό πρόβλημα της Γιούβε παρά τα 10 γκολ που πέτυχε μέσα σε τρεις ημέρες

Τα 10 γκολ μέσα σε τρεις μέρες δεν αρκούν για να κρυφτεί ο προβληματισμός στη Γιουβέντους.

Εξι στην Ουντινέζε, τέσσερα στη Σπαλ. Οι μπιανκονέρι δεν δυσκολεύονται ιδιαίτερα να σκοράρουν, όπως φανερώνει και το γεγονός ότι έχουν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, αλλά δυσκολεύονται να πείσουν και αυτό δεν το αρνούνται. Ο ίδιος ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, άλλωστε, το είπε ξεκάθαρα ότι με τέτοια εμφάνιση η Γιούβε θα χάσει στο Μιλάνο μεθαύριο και αυτό πρέπει να λειτουργήσει σαν καμπανάκι.

Το πρόβλημα που δεν έχει λυθεί ακόμη, είναι το γεγονός ότι οι μπιανκονέρι ξαφνικά σταματούν να παίζουν και κάνουν το ένα εύκολο λάθος μετά το άλλο, με συνέπεια να βάζουν τον αντίπαλο στο ματς. Οταν, δηλαδή, η νεοφώτιστη Σπαλ είναι πίσω με 2-0 στο 25’ και στο 55’ πλησιάζει στην ισοφάριση, σημαίνει ότι κάτι έγινε στραβά.


Το κακό είναι ότι αυτό το φαινόμενο παρατηρείται σε κάθε ματς, με τη Γιουβέντους να μοιάζει να θέλει να νιώσει πραγματικά τον κίνδυνο για να σοβαρευτεί.

Αν είναι έλλειψη κινήτρου ειδικά για τους παλαιότερους, έλλειψη νοοτροπίας από τους νεότερους ή έλλειψη χημείας από όλους μαζί, δεν το ξέρει κανείς. Ενδεχομένως μόνο ο Αλέγκρι, ο οποίος φωνάζει, την ώρα του αγώνα αλλά και στις δηλώσεις του, για το τι πρέπει να γίνει. Οι παίκτες του, όμως, δεν τον έχουν ακούσει ακόμη...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου