10 Οκτ 2017

Εδώ έφυγαν Πίρλο, Βιντάλ, Τέβες, Πογκμπά και Μοράτα, για τον Μπονούτσι θα ερχόταν η… καταστροφή;

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ανακρίθηκε από την Tuttosport και είπε πολλά και ωραία πράγματα.

Ο προπονητής της Γιουβέντους μίλησε στην εφημερίδα και απάντησε για πολλά. Από τη φετινή μάχη του τίτλου μέχρι και τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που έχει προπονήσει.

Αλλά και για τον προπονητή που δεν είναι και τόσο απαραίτητος στις ομάδες όσο πιστεύουν οι περισσότεροι, ο Αλέγκρι είχε πολλά να πει αλλά και να συμβουλεύσει τους παίκτες του.

Ακολουθούν όσα είπε ο Μαξ στην Tuttosport.

Για το αν υπάρχει ανησυχία για τη Νάπολι και γενικά για τη μάχη του τίτλου: «Οχι, δεν ανησυχούμε, σεβόμαστε τη Νάπολι, την Ιντερ και την Ρόμα. Η Μίλαν, επίσης, έκανε μια μεγάλη μεταγραφική καμπάνια για να μπει στην 4άδα και τώρα είναι λίγο πιο πίσω. Στο τέλος αυτές οι πέντε ομάδες, η Γιουβέντους και αυτές οι τέσσερις, εκτός κι αν μπει και η Λάτσιο, θα παίξουν για τέσσερις θέσεις. Η Νάπολι έχει ωριμάσει, είναι τρία χρόνια τώρα που παίζουν μαζί οι ίδιοι παίκτες. Η Γιούβε άλλαξε πολύ και συνέχισε να νικάει, αυτοί έχουν βελτιώσει το παιχνίδι τους και είναι φυσιολογικό φέτος, έχοντας και αυτό το +2, να αισθάνονται ότι μαζί μας είναι φαβορί. Ακόμη είναι νωρίς πάντως. Η σεζόν θα κριθεί τον Μάρτιο, όπως πάντα. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 86 βαθμοί για τον τίτλο, Ρόμα και Νάπολι θα πρέπει να ξανακάνουν ρεκόρ».


Για το 2-2 με την Αταλάντα: «Είχαμε 35 όμορφα λεπτά σε αυτό το ματς, προηγηθήκαμε με 2-0 και μετά αρχίσαμε να κάνουμε όλο και λιγότερα. Το ποδόσφαιρο, στην τελική, είναι θέμα σταθερότητας. Είναι πιο όμορφο να είσαι όμορφος και πιο δύσκολο να νικήσεις».

Για το αν ο Ντιμπάλα είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει προπονήσει: «Δύσκολο να κάνεις συγκρίσεις. Ημουν αρκετά τυχερός ώστε να προπονήσω τον Πίρλο, αν και ήταν σε άλλη θέση από τον Πάουλο. Ο Ροναλντίνιο ήταν κάτι τρελό, το Καμπ Νου κάποτε τον χειροκροτούσε επί 10 λεπτά, όταν είχαμε παίξει εναντίον τους με την Μίλαν. Είχα τον Κασάνο, τον Ρομπίνιο, τον Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος είναι ταλαντούχους με ένα διαφορετικό, δικό του τρόπο. Ο Ντιμπάλα είναι 23 ετών, πρέπει να βελτιωθεί πολύ και ήδη είναι πολύ διαφορετικός σε σχέση με πέρυσι. Πρέπει να μάθει πώς να χειρίζεται τους αγώνες, πώς να διαχειρίζεται και τις δυνάμεις του. Πρέπει, επίσης, να βελτιώσει το δεξί πόδι του. Πρέπει να μάθει να το χρησιμοποιεί, όπως και ο Μπερναρντέσκι. Είναι πραγματικά ταλαντούχοι και οι δύο».

Για τον Μπερναρντέσκι: «Επαιξε καλά στο Μπέργκαμο αλλά δεν έπρεπε να κάνει φάουλ στον Γκόμες, έπρεπε απλά να τον πιέσει περισσότερο και να μην τον αφήσει να σεντράρει. Αυτές είναι οι λεπτομέρειες που μπορούν να κρίνουν ένα ματς. Στη Γιουβέντους κάθε μπάλα είναι σημαντική. Σε μια μεσαία ομάδα αν κάνεις δύο καλά πράγματα και οκτώ λάθη, όλοι θα σταθούν στα δύο καλά και θα ξεχάσουν τα λάθη. Στη Γιουβέντους, όμως, αυτό μετράει. Ο Μπέρνα έχει πολύ ταλέντο αλλά πρέπει να βελτιωθεί πολύ για να παίζει σταθερά σε μια μεγάλη ομάδα. Σε ένα μεγάλο κλαμπ, επειδή το να νικήσεις είναι υποχρέωση, το να έχεις τον απαραίτητο χαρακτήρα είναι καθοριστικό. Μερικές φορές λέω: "Αυτό είναι καλό, αλλά όχι αρκετό για να νικήσουμε"».

Για τον Ντάγκλας Κόστα: «Δεν είναι παζλ. Οταν παίρνεις την μπάλα γίνεται σημαντικός, πάντα πάει στο ένας εναντίον ενός. Πρέπει να φτάσει στο 100% από όλες τις απόψεις, προς το παρόν είναι στο 60%. Πρέπει να ζητάει περισσότερα, όταν είσαι στη Γιουβέντους ή στην Μπάγερν πρέπει να ζητάς περισσότερα από τον εαυτό σου. Αν ο Ντάγκλας ποντάρει στον εαυτό του... mamma mia»!

Για τα φαβορί του Champions League: «Το Νο 1 φαβορί είναι η Ρεάλ. Εκαναν κάποια άσχημα αποτελέσματα, έχασαν κάποιους βαθμούς αλλά τώρα ανεβαίνουν ξανά. Επαιξαν στο 70% στο Ντόρτμουντ και νίκησαν. Η Μπαρτσελόνα έχει τον Μέσι που κάνει τη διαφορά. Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν είναι έτοιμη αυτή την στιγμή αλλά έχει παίκτες όπως ο Νεϊμάρ, ο Μπαπέ, ο Καβάνι, ο Ντάνι Αλβες... Θα δούμε τι ομάδα θα είναι τον Μάρτιο».

Για το αν του λείπει ο Ντάνι Αλβες: «Είναι σημαντικός παίκτης, τεχνίτης, έκανε πολύ καλά πράγματα για εμάς στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν».


Για τον Μπονούτσι: «Ο Λέο ήταν ένας σημαντικός παίκτης αλλά η ιστορία της Γιουβέντους είναι σαφής: Πολλοί σημαντικοί παίκτες έφυγαν. Μετά το Βερολίνο, με τις αποχωρήσεις των Πίρλο, Βιντάλ και Τέβες υπήρχε η αίσθηση ότι η Γιούβε τελείωσε αλλά δεν ήταν έτσι. Το ίδιο ισχύει και για τις αποχωρήσεις των Πογκμπά και Μοράτα. Το κλαμπ έκανε πολύ καλή δουλειά».

Για την τακτική: «Με κάνει να γελάω το να ακούω ότι ένας προπονητής νικάει λόγω των τακτικών του. Αν όλοι οι ποδοσφαιριστές ήταν το ίδιο, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν θα ξόδευε 222 εκατ. ευρώ για τον Νεϊμάρ, ο Μέσι δεν θα άξιζε 21 δισ. ευρώ και ο Ντιμπάλα 170 εκατ. ευρώ. Μπορείς να έχεις όλα τα πλάνα που θέλεις αλλά στο τέλος υπάρχει μια μπάλα στο γήπεδο και το σημαντικό είναι να κάνεις καλά πράγματα με την μπάλα, αλλιώς τα κλαμπ δεν θα ξόδευαν τίποτα. Στο μπάσκετ οι Λέικερς νίκησαν επειδή είχαν τον Μάτζικ Τζόνσον και η Φιλαδέλφεια επειδή είχε τον Τζούλιους Ερβινγκ. Με κάθε σεβασμό, αν οι Λέικερς είχαν στην ομάδα τους τον Αντρέα Σκοκέρα από την Λιβόρνο, ο οποίος ποτέ δεν έβαλε καλάθι... Αν έπαιζα εγώ αντί για τον Μέσι στην Μπαρτσελόνα, δεν θα είχαν πάρει όλα αυτά τα Champions League».

Για τον Μάντζουκιτς: «Με κάνει να γελάω. Καταλαβαίνει καλά τα ιταλικά αλλά δεν θέλει να το δείχνει ότι τα καταλαβαίνει γιατί δεν θέλει να τα ακούσει στα ιταλικά. Είναι πονηρός ο Μάριο...».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου