16 Οκτ 2017

Η Γιουβέντους είναι η ομάδα με το πιο δυνατό ρόστερ αλλά αυτή την στιγμή δεν είναι η πιο δυνατή ιταλική ομάδα


Οτι υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, υπάρχουν. Και να θέλει να το κρύψει κάποιος, δεν μπορεί.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ολοι βλέπουμε τους αγώνες και βλέπουμε ότι αμυντικά υπάρχει σοβαρό θέμα προς το παρόν, βλέπουμε ότι αν λείπει ο Πιάνιτς είναι δύσκολο να κυκλοφορήσει σωστά η μπάλα, αν δεν σκοράρει ο Ντιμπάλα υπάρχει θέμα και με το γκολ αφού ο Ιγκουαΐν προς το παρόν είναι συνεχώς εκτός παιχνιδιού.

Υπάρχει όμως κι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει να λυθεί οπωσδήποτε. Και αυτό το πρόβλημα, είναι ότι μέσα ή γύρω από τη Γιουβέντους κανείς δεν πιστεύει ότι το πρωτάθλημα μπορεί να χαθεί. Τα άδεια καθίσματα σε προηγούμενα παιχνίδια δείχνουν ότι ο κόσμος δεν νιώθει πλέον το ίδιο πάθος, δεν αισθάνεται ότι υπάρχει το ίδιο κίνητρο στο πρωτάθλημα.

Οι δηλώσεις των παικτών, όπως για παράδειγμα του Ματουιντί πριν λίγες μέρες, δείχνουν ότι και οι παίκτες το έχουν σχεδόν σίγουρο ότι θα το κατακτήσουν. Γύρω από την Γιούβε, γενικά, υπάρχει η αίσθηση ότι «εντάξει, δεν έγινε και τίποτα για μία γκέλα, το πρωτάθλημα θα το πάρουμε ούτως ή άλλως». Κι εγώ πιστεύω ότι θα το πάρουμε, αλλά μόνο αν πιστέψουμε ότι μπορεί και να το χάσουμε.


Το -5 από τη Νάπολι αποτελεί από μόνο του δυνατό λόγο για να σταματήσουν αυτά τα μπλακ άουτ, όπως λέει κι ο Αλέγκρι, τα οποία στοιχίζουν. Το -3 από την Ιντερ και ο ενθουσιασμός που υπάρχει και σε αυτή, πρέπει να είναι αρκετό για να δώσει στους μπιανκονέρι να καταλάβουν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νόμιζαν. Η Γιουβέντους είναι η ομάδα με το πιο δυνατό ρόστερ αλλά αυτή την στιγμή δεν είναι η πιο δυνατή ιταλική ομάδα.

Γιατί; Επειδή -αφήνοντας στην άκρη τα αγωνιστικά, επαναλαμβάνουμε- ο αέρας που υπάρχει γύρω από αυτή, δεν είναι ο αέρας... πολέμου που είχαν πάντα οι μπιανκονέρι. Την ίδια ώρα, στον ιταλικό νότο, ευχαρίστως θα έδιναν την ζωή τους οι μισοί για να δουν οι άλλοι μισοί πρωταθλήτρια τη Νάπολι. Αν στη Γιούβε, μέσα στην ομάδα αλλά και γύρω από αυτή, δεν μπουν στην ίδια λογική, το φετινό πρωτάθλημα θα χαθεί.

Δεν θα είναι καταστροφή, μετά από όσα έχουμε δει την τελευταία 6ετία, αλλά θα είναι και δώρο προς τους αντιπάλους με βάση τα ρόστερ. Και τέτοια δώρα καλό είναι να μην τα κάνει η Γιουβέντους...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου