19 Οκτ 2017

Με ειρωνεία απάντησε στην κριτική ο Αλέγκρι: Σοβαρευτείτε κάποια στιγμή, με διασκεδάζετε

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δήλωσε ικανοποιημένος από τον Ιγκουαΐν, υπερασπίστηκε τον Ντιμπάλα, παραδέχθηκε την κακή εμφάνιση της Γιουβέντους και ζήτησε από τους δημοσιογράφους να σοβαρευτούν.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής των μπιανκονέρι μετά τη νίκη επί της Σπόρτινγκ.

Για το ματς: «Η Γιουβέντους δεν είναι σε μια λαμπρή κατάσταση αυτή την στιγμή, κάποιοι επιστρέφουν από τραυματισμούς, κάποιοι επέστρεψαν από τις εθνικές όχι και στην καλύτερη κατάσταση, υπάρχουν τέτοια θέματα και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε. Από εκεί και πέρα, το σημερινό ματς είχε την πίεση του ψυχολογικά, αφού παίζαμε ένα σημαντικό ποσοστό της πρόκρισης και παράλληλα ήταν ένα ματς μετά από δύο σερί άσχημα αποτελέσματα. Εγώ πιστεύω ότι σήμερα παίξαμε χειρότερα από ό,τι με Αταλάντα και Λάτσιο, παρά το γεγονός ότι νικήσαμε.

Επίσης, σήμερα, με την ψυχολογική πίεση που υπήρχε, η ομάδα δέχθηκε και αυτό το σοκ στο ξεκίνημα με το γκολ του 0-1. Αρχικά λάθος, μετά ατυχία στην ίδια φάση. Παρ' όλα αυτά, οι παίκτες μου αντέδρασαν και πήραν τη νίκη. Σήμερα, πάντως, ήταν καλή η αμυντική συμπεριφορά μας, αφού αν εξαιρέσουμε την φάση του 0-1, απειληθήκαμε μόνο σε μια φάση στο 93’ λόγω μιας σέντρας».


Για την κριτική που ασκείται για την απόδοση της ομάδας: «Αυτό που λέω πάντα είναι ότι θα πρέπει να έχουμε ισορροπία, μια μεγάλη ομάδα πρέπει να έχει ισορροπία. Ούτε να τρελαίνεται όταν κάνει μια νίκη, ούτε να παθαίνει κατάθλιψη σε μια ήττα. Από εκεί και πέρα, το ξέρω ότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ετσι κρίνετε κι εσείς, εκ του αποτελέσματος, άρα είμαι σωστός κι εγώ αν σταθώ μόνο στο αποτέλεσμα τώρα. Για το ότι δεν παίζει καλά η Γιουβέντους, το οποίο το έχετε μονιμοποιήσει, μπορώ μόνο να πω ότι είναι δύσκολο να πάρει έξι σερί πρωταθλήματα μια ομάδα χωρίς να παίζει καλά. Αυτό είναι για γέλια.

Την Κυριακή παρακολουθούσα στην τηλεόραση το Ιντερ-Μίλαν, ένα πολύ όμορφο ντέρμπι. Στο 94’ έκλεισα την τηλεόραση, πριν το κόρνερ της Ιντερ. Το ματς τελείωσε 3-2. Να συγκρίνουμε τα σχόλια που έγιναν; Μέχρι και το τελευταίο κόρνερ, με το σκορ στο 2-2, η Μίλαν είχε κάνει μια μεγάλη εμφάνιση, αντέδρασε στα δύο γκολ που δέχθηκε, σπουδαία ομάδα κλπ. Εγινε το 3-2 στην τελευταία φάση: Καταστροφή η Μίλαν, δεν νικάει κανέναν. Ενα κόρνερ άλλαξε όλα τα σχόλια σας. Δηλαδή αν ένας τραβήξει από την φανέλα τον αντίπαλο στο 95’ αλλάζει η συνολική απόδοση της ομάδας;

Οχι. Οπως δεν άλλαξε η δική μας στο Μπέργκαμο ή με την Λάτσιο, όπου είχαμε ένα μπλακ-άουτ 8 λεπτών. Εσείς κρίνετε με βάση το αποτέλεσμα επειδή έτσι είναι το σωστό. Αρα είμαι σωστός κι εγώ αν θέλω το αποτέλεσμα. Σήμερα είχαμε δυσκολίες αλλά το σημαντικό, όπως θα συμφωνείτε κι εσείς, είναι το αποτέλεσμα. Τόσο απλό. Διασκεδάζω πολύ, δεν φαντάζεστε πόσο διασκεδάζω να ακούω και να διαβάζω τα σχόλια σας μετά τους αγώνες, γιατί φαντάζομαι πώς θα αλλάζετε γνώμη κάθε φορά που μπαίνει ένα γκολ και αλλάζει το σκορ. Με κάθε γκολ αλλάζει και η άποψη σας για τον αγώνα. Σοβαρευτείτε κάποια στιγμή. Με διασκεδάζετε».


Για τον Ντιμπάλα: «Ο Πάουλο πήγε στην Αργεντινή για την εθνική ομάδα, δεν έπαιξε καθόλου, άρα πρέπει να ξαναβρεί ρυθμό γιατί πέρασες πολλές μέρες χωρίς δράση. Τα δύο χαμένα πέναλτι του χάλασαν λίγο την ισορροπία αλλά θα πρέπει να καταλάβει ότι συμβαίνουν κι αυτά, κάποια στιγμή θα σου πάνε όλα καλά, κάποια στιγμή όλα στραβά. Είναι μια περίοδος, τώρα τελευταία, που δεν του πάνε και τόσο καλά τα πράγματα αλλά πρέπει απλά να βρει ρυθμό, την ποιότητα την έχει, δεν την χάνει μέσα σε μια-δυο εβδομάδες λόγω δύο άστοχων πέναλτι».

Για τον Ιγκουαΐν: «Σήμερα ήταν εκπληκτικός. Επαιξε καλά σε τεχνικό επίπεδο, θυσιάστηκε πολύ, έκανε ένα ματς ποιότητας, έκανε πολλή δουλειά μέσα στο γήπεδο για τους συμπαίκτες του. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Ο Γκονσάλο δεν πήγε στην εθνική ομάδα, έμεινε εδώ, δούλεψε κατά τη διάρκεια της διακοπής και είναι σε καλή φυσική κατάσταση πλέον».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου