11 Οκτ 2017

Ακόμη και οι «άμπαλοι» ή τα «γίδια» της Γιουβέντους έχουν κάτι να σου μάθουν

Πρόκειται για περιπτώσεις που ταιριάζει η φράση «δε θα τους επέτρεπαν να περάσουν ούτε έξω από τ’ αποδυτήρια». Τελικά όχι μόνο μπήκαν αλλά πήραν και πρωταθλήματα.

Η λίστα της Tuttosport με τους 30 ποδοσφαιριστές που έφυγαν επί Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Αφενός μας θύμισε παίκτες που είχαμε ξεχάσει αλλά και πως μαζί με τα χλωρά υπήρχαν και κάποια ξερά.

Ο Αντρέα Πίρλο ήταν ένα κόσμημα στο γήπεδο της Γιουβέντους. Αναμφισβήτητα. Το ίδιο και οι Τέβες, Βιντάλ, Πογκμπά, Μοράτα. Υπήρχαν υποφερτοί τύπου Γιορέντε, Τζάτζα, Τζοβίνκο. Συναντήσαμε όμως και κάτι… περιπτωσάρες!

Μότα, Πελούζο, Ισλα, Ογκμπόνα, κάποιοι από αυτούς. Και όμως, και αυτοί θα χειροκροτηθούν από τον κόσμο στο Allianz Stadium, δείχνοντας έτσι πως οι οπαδοί της Γιουβέντους σέβονται και δεν ξεχνούν. Οι δύο Σιμόνε, Πέπε και Παντοΐν, έχουν ζήσει για τα καλά μια τέτοια θερμή υποδοχή.


Και καταλήγουμε στο γεγονός πως παίκτες που στην Ελλάδα θα ήταν λίγοι για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ, να έχουν φορέσει μια από τις πιο σημαντικές φανέλες της Ευρώπης και να εισπράττουν το «ευχαριστώ» του κόσμου. Εδώ θα ήταν από «άμπαλοι» έως «γίδια».

Ναι, άμπαλοι και γίδια ήταν και παραμένουν κάποιοι από αυτούς. Και για τη Σούπερ Λιγκ, πόσω μάλλον για το Καμπιονάτο. Απλά υπάρχει διαφορετική κουλτούρα. Είναι οι μικρές στιγμές που κάνουν τη διαφορά και νιώθεις πιο όμορφα που παρακολουθείς ένα άλλο πρωτάθλημα. Για τις μεγάλες (στιγμές) δεν το συζητάμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου