15 Οκτ 2017

«Απολύτως δικαιολογημένο μετά από έξι σερί πρωταθλήματα, αδικαιολόγητο όμως αν θες να πάρεις το 7ο»

Ας δούμε πώς σχολίασε η Gazzetta dello Sport την ήττα της Γιουβέντους από την Λάτσιο, με συνέπεια να μείνει στο -5 από τη Νάπολι.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο της εφημερίδας μετά το 1-2 από τους λατσιάλι.

«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για κρίση στις τάξεις της Γιουβέντους, γιατί για να πέσει μετά από 57 αγώνες το απόρθητο κάστρο της, χρειάστηκε μια σειρά από γεγονότα να δέσουν μεταξύ τους καλύτερα κι από ένα 4ο επίπεδο στο Tetris. Πρώτα από όλα, μία Λάτσιο που δεν έκλεψε τίποτα, αποδεικνύοντας μια και καλή ότι έχει την ποιότητα για να βάλει δύσκολα σε οποιονδήποτε.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να υπολογίσει κανείς τα δύο απίθανα δοκάρια έτσι όπως έγιναν οι φάσεις και το δεύτερο χαμένο πέναλτι ενός μεγάλου παίκτη, το οποίο σημαίνει τρεις χαμένοι βαθμοί σε δύο αγώνες. Ακόμη κι αν το αποτέλεσμα χθες ήταν διαφορετικό, όπως θα μπορούσε εύκολα να συμβεί, δεν θα άλλαζε πάντως πολλά σε ό,τι αφορά το τελικό συμπέρασμα.


Τρύπες στον τοίχο
Η αληθινή Γιουβέντους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0 μετά από ένα πρώτο ημίχρονο όχι εντυπωσιακό αλλά σίγουρα θετικό, δεν θα δεχόταν ποτέ δύο γκολ σαν κι αυτά που δέχθηκε χθες από τον Ιμόμπιλε.

Η φάση που ο Ιμόμπιλε ξέφυγε από την επιτήρηση του Μπαρτσάλι μετά την κάθετη του Λουίς Αλμπέρτο είναι η εικόνα μιας άμυνας που δεν έχει βρει ακόμη οριστικά τα πατήματα της μετά την αποχώρηση του Μπονούτσι. Ο παρτενέρ του Κιελίνι αλλάζει πάντα αλλά πάντα φαίνονται τρύπες στον τοίχο. Αυτό που σε αφήνει μπερδεμένο, είναι η συνολική νοοτροπία: Η ομάδα, όπως έχει υπογραμμίσει ο Αλέγκρι, χαλαρώνει μερικές φορές και παθαίνει μπλακ άουτ. Απολύτως δικαιολογημένο μετά από έξι σερί πρωταθλήματα, αδικαιολόγητο όμως αν θες να πάρεις το 7ο.


Χωρίς τον Ντιμπάλα;
Αυτή η Γιουβέντους δυσκολεύεται να παίξει χωρίς τον καλύτερο της παίκτη, ο οποίος όμως δεν γίνεται να παίξει και σε όλα τα ματς. Το πρόβλημα είναι ότι με την Λάτσιο έλειψε και ο Πιάνιτς, με αποτέλεσμα το παιχνίδι της ομάδας να γίνει πολύ προβλέψιμο. Δεκαέξι σέντρες, από τις οποίες οι 7 του Ασαμόα, δείχνουν μια ομάδα που δυσκολευόταν πολύ από τον άξονα και βασίστηκε στο ένας εναντίον ενός του Γκανέζου, αξιοπρεπής αντικαταστάτης του Αλεξ Σάντρο, για να δημιουργήσει κάτι.

Επιπλέον, ο Κεντίρα στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό δεν μπορεί να είναι σε τοπ κατάσταση και ο Μπετανκούρ δεν ήταν αυτή τη φορά τόσο καλός όσο σε άλλα ματς. Και δεξιά, με εξαίρεση τον Κουαδράδο, ο Αλέγκρι δεν έχει κανέναν ικανό να φτάσει ως το τέλος.


Ιγκουαΐν
Και μετά υπάρχει ο Πιπίτα, ο οποίος έμοιαζε να έχει ξεμπλοκάρει μετά τα γκολ σε Ολυμπιακό και Αταλάντα. Η συνολική κατάσταση του δείχνει να βελτιώνεται, φαίνεται και από ορισμένες κούρσες του σε όλο το γήπεδο. Αλλά αν στο απίστευτο οριζόντιο δοκάρι, σε συνεργασία με τον Στρακόσια, υπήρχε ατυχία, ένας εκτελεστής με τα χαρακτηριστική του δεν μπορεί να τελειώνει έτσι τη φάση στην ευκαιρία για το 2-1 αμέσως μετά την ισοφάριση της Λάτσιο.

Γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα επιπέδου Γιουβέντους που λείπουν αυτή την στιγμή: Ο Αργεντίνος φορ που ξεχνάει το μότο του "μία φάση, ένα γκολ", μία άμυνα που δέχεται 7 γκολ σε 8 αγώνες...».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου