27 Οκτ 2017

Πώς έχει αλλάξει ο ρόλος των τερματοφυλάκων και πώς έχει προσαρμοστεί ο Μπουφόν

Το ποδόσφαιρο αλλάζει συνεχώς, όπως αποδεικνύουν και οι νέες «υποχρεώσεις» που έχουν πλέον οι τερματοφύλακες.

Η La Repubblica αναφέρεται σε σημερινό κομμάτι της στο πώς αλλάζει ο ρόλος των τερματοφυλάκων πλέον, οι οποίοι πρέπει να συμμετέχουν και στο παιχνίδι της ομάδας τους με τα πόδια τους.

Αφορμή για το άρθρο της εφημερίδας στάθηκε το γεγονός ότι στο Αταλάντα-Βερόνα της Τετάρτης, ο παίκτης των γηπεδούχων με τις περισσότερες επαφές με την μπάλα ήταν ο τερματοφύλακας τους!

Οπως αναφέρει η La Repubblica, τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 20% οι επαφές των πορτιέρι με τα πόδια, με τους αριθμούς να δείχνουν ότι το 2012 οι πάσες ακριβείας που έπρεπε να κάνει ένας τερματοφύλακας ήταν 6,3 στο παιχνίδι ενώ τώρα είναι 11.


Ακόμη και ο Τζίτζι Μπουφόν, γράφει η εφημερίδα, αναγκάστηκε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα: Πριν μια πενταετία ακουμπούσε την μπάλα με τα πόδια κοντά στις 20 φορές ανά ματς, κυρίως για να δώσει κοντινή πάσα, τώρα αυτός ο αριθμός έχει αυξηθεί κατά 30% και δεν ψάχνει μόνο την κοντινή πάσα.


1 σχόλιο:

Μάριο Μάντζουκιτς: Ο επιθετικός που θα μπορούσε να έρθει ελεύθερος και θα τον ήθελαν πολλοί οπαδοί της Γιουβέντους

Με δεδομένο ότι θα μπορούν να γίνουν μεταγραφές ελεύθερων παικτών και μετά τις 5 Οκτωβρίου, οι Γιουβεντίνοι κάνουν τις... ευχές τους.