15 Νοε 2017

Διανύουμε την ιδανική στιγμή για να χτυπήσουν -με επιτυχία- τη Γιουβέντους

Μπορεί η Γιουβέντους να μην ευθύνεται για τον αποκλεισμό της Ιταλίας, όπως θέλουν να περάσουν κάποιοι, αλλά δεν την ευνοεί καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα…

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Η σκουάντρα ατζούρα δε θα βρίσκεται στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας και εκτός από τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική σχολή της Ευρώπης, μεγάλη χαμένη είναι και η μεγαλύτερη ομάδα της Ιταλίας.

Η Γιουβέντους είναι ο βασικός αιμοδότης των ατζούρι και όταν η Ιταλία πηγαίνει καλά, πάει καλά και η Γιουβέντους. Τώρα που αποκλείστηκε η τέσσερις φορές πρωταθλήτρια κόσμου, μεγαλύτερο πρόβλημα έχει η έξι φορές πρωταθλήτρια Ιταλίας παρά οποιαδήποτε άλλη ομάδα του Καμπιονάτο.

Η παλιά φρουρά, Μπουφόν και Μπαρτσάλι, για κάποιους και ο Κιελίνι, είχαν ένα επιπλέον μεγάλο κίνητρο: εκτός από το να πάρουν το 7 σερί πρωτάθλημα και να παίξουν για την κατάκτηση του Champions League, περίμεναν πώς και πώς το μεγάλο ραντεβού των εθνικών ομάδων.

Και ο Τζίτζι αλλά και ο Αντρέα, ίσως και ο Τζόρτζιο, θα έκλειναν τον κύκλο τους με τα χρώματα της πατρίδας τους. Αυτό το κίνητρο δεν υπάρχει και όταν ένας ποδοσφαιριστής χάνει κάποιους επιπλέον στόχους, δε χαρακτηρίζεται ιδανική η κατάσταση.

Κίνητρο θα είχε και ο Κλαούντιο Μαρκίσιο ο οποίος έχει περάσει δύσκολες περιόδους μετά τους τραυματισμούς του. Και αυτός ψάχνει το κάτι επιπλέον. Ενας ακόμη Ιταλός θα περίμενε να πείσει τον προπονητή του να τον πάρει στην τελική φάση. Για την εμπειρία και το όνορε. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Φεντερίκο Μπερναρντέσκι. Ενα σοβαρό «θέλω» χάθηκε.

Πέντε ποδοσφαιριστές που παίζουν ή θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη Γιούβε απώλεσαν ένα σημαντικό κίνητρο. Την ίδια στιγμή, τα πυρά στρέφονται εντέχνως κατά των μπιανκονέρι με σκοπό να δημιουργηθεί θέμα.

Ο Μπουφόν που δημοσίως έχει δηλώσει πως τσαντίζεται πριν από κάθε ματς του Champions League, όταν τον ρωτούν αν αισθάνεται άσχημα που δεν έχει κατακτήσει το συγκεκριμένο τρόπο, θα τσαντίζεται διπλά που κάθε τόσο θα τον ρωτούν πώς αισθάνεται που δε θα κάνει το φινάλε που είχε ονειρευτεί. Γιατί αυτό θα κάνουν...


Την ίδια ώρα, το όνομα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παίζει για τους ατζούρι, δημιουργώντας μικρές ή μεγάλες σκέψεις στον Ιταλό προπονητή που έχει δηλώσει πως θα ήθελε -κάποια στιγμή- να πάει στην εθνική. Εντυπώσεις; Μπορεί. Σε έναν πόλεμο, όλα μετρούν όμως...

Το αντεπιχείρημα, σε ό,τι αφορά τους ποδοσφαιριστές τουλάχιστον, θα μπορούσε να είναι πως όλο αυτό θα τους πεισμώσει. Μεγάλος αντίπαλος δεν είναι μόνο η Νάπολι, η Ιντερ, η Ρόμα, η Λάτσιο ή οποιαδήποτε ομάδα θέλει να πρωταγωνιστήσει. Μεγαλύτερος αντίπαλος στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι ο κορεσμός.

Ο κορεσμός που φαίνεται και στον κόσμο της Γιούβε που δε γεμίζει το γήπεδο, αφήνοντας αρκετά άδεια καθίσματα ακόμη και στο ντέρμπι της πόλης ή στο Champions League. Η Ιταλία βγήκε λαβωμένη καθώς μετά από 60 χρόνια θα δει ένα παγκόσμιο κύπελλο χωρίς να συμμετέχει η ίδια. Και λαβωμένη, πρωτίστως ψυχολογικά, μπορεί να βγει και η Γιουβέντους. Γιατί η ποδοσφαιρική Ιταλία είναι η Γιουβέντους. 


1 σχόλιο:

  1. Αυτή η Ιταλία είχε μόνο τρεις βασικούς παίκτες από την Γιουβέντους(τέταρτος ο μπερναντέσκι). Γι'αυτό αποκλείστηκε.
    Το αστείο είναι ότι οι άλλοι πανηγύριζαν που δεν έχει παίκτες της Γιουβέντους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή