29 Νοε 2017

Ετσι θα φτιάξει η FIFA το Μουντιάλ συλλόγων και γιατί από την Ιταλία θα είχε θέση μόνο η Γιουβέντους

Στο Μουντιάλ συλλόγων που ετοιμάζει η FIFA η Γιουβέντους είναι, με τα σημερινά δεδομένα, η μοναδική εκπρόσωπος της Ιταλίας.

Ο στόχος είναι το Μουντιάλ συλλόγων να καταργήσει το κύπελλο Συνομοσπονδιών των εθνικών ομάδων και θα διεξάγεται με την συμμετοχή 24 ομάδων. Η 1η διοργάνωση αναμένεται το 2021, κατά πάσα πιθανότητα στην Κίνα, με τη διάρκεια να υπολογίζεται από τις 10 ως τις 30 Ιουνίου.

Θα υπάρχουν οκτώ όμιλοι των τριών ομάδων και οι πρώτοι κάθε ομίλου θα περνάνε στους «8» και από εκεί και πέρα θα είναι νοκ-άουτ. Σε ό,τι αφορά τις 24 ομάδες, σύμφωνα με τον ως τώρα σχεδιασμό, θα είναι 12 από Ευρώπη, 5 από Ν. Αμερική, 2 από Αφρική, 2 από Ασία, 2 από Β. Αμερική και η πρωταθλήτρια ομάδα της χώρας που θα το διοργανώνει.


Τα κριτήρια συμμετοχής σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, θα είναι κυρίως από το Champions League. Οι 4 πιο πρόσφατες πρωταθλήτριες Ευρώπης, οι 4 πιο πρόσφατες φιναλίστ και οι άλλες 4 με την καλύτερη βαθμολογία στο ranking της UEFA. Με τα σημερινά δεδομένα, αν η διοργάνωση άρχιζε το προσεχές καλοκαίρι, η Γιουβέντους θα ήταν η μοναδική ιταλική ομάδα που θα συμμετείχε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου