6 Νοε 2017

Αν δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί την κατάσταση ο Ντιμπάλα, ας ρωτήσει αυτόν που τον προώθησε για να πάρει το «10»

Στην περίπτωση του Πάουλο Ντιμπάλα, ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του είναι ο ίδιος.

Πριν λίγες μέρες η Gazzetta dello Sport έγραφε, όπως είχαμε σημειώσει, μια μεγάλη αλήθεια: Ποτέ, μα ποτέ, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν είχε την ευτυχία να βλέπει τους Ντιμπάλα και Ιγκουαΐν σε τοπ κατάσταση ταυτόχρονα. Γιατί συμβαίνει αυτό, είναι μυστήριο, αλλά η αλήθεια είναι πως όταν είναι καλά ο Πάουλο δεν είναι ο Γκονσάλο και όταν είναι ο Γκονσάλο δεν είναι ο Πάουλο.

Ο τρόπος με τον οποίο βρήκε την λύση ο Ιγκουαΐν πάντως, αποτελεί τον οδηγό και για τον Ντιμπάλα. Ο Πάουλο άρχισε την σεζόν τρελαμένος, σκόραρε με κάθε τρόπο σε κάθε ματς και είδε τον ιταλικό Τύπο να τον παρουσιάζει σαν νέο Σίβορι και διάδοχο του Μέσι. Ο ίδιος Τύπος, τώρα, τον κριτικάρει και τον αμφισβητεί. Οσο υπερβολικά ήταν τα αποθεωτικά σχόλια, άλλο τόσο είναι η ισοπέδωση τώρα, αλλά αυτό είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να ζήσει ο Αργεντίνος.

Ο Ντιμπάλα είναι πλέον το Νο 10 της Γιουβέντους και αυτό σημαίνει ότι οι απαιτήσεις αυξάνουν, όπως ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος. Αν υπολογίσουμε ότι ζούμε και σε μια εποχή, στην οποία η υπερβολή είναι ο κανόνας σε όλα πλέον, πολύ δε περισσότερο στο ποδόσφαιρο με τα εκατ. ευρώ που πετάνε αριστερά και δεξιά, τότε ο Πάουλο θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μόνο αυτός μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του.


Την στήριξη της διοίκησης, του προπονητή, των συμπαικτών και των οπαδών την έχει ούτως ή άλλως. Οπως την είχε και ο Ιγκουαΐν όταν τα ΜΜΕ τον παρουσίαζαν σαν «πρόβλημα για τη Γιούβε». Μέσα σε αυτή την υπερβολή που έχει επικρατήσει στο ποδόσφαιρο λοιπόν, μέσα σε αυτή την παράνοια που υπάρχει στην ταχύτητα με την οποία αλλάζουν οι γνώμες, ο Ντιμπάλα θα πρέπει να βρει τον χαρακτήρα να καθαρίσει το μυαλό του, να το κρατήσει καθαρό στη συνέχεια και να κάνει αυτό που πρέπει και μπορεί, χωρίς να παρασύρεται από αποθεωτικά ή επικριτικά σχόλια.

Μπορεί να μην είναι εύκολο, αλλά είναι κάτι που πρέπει να κάνει. Οπως έκαναν πάντα τα 10άρια της Γιουβέντους και ειδικά το σπουδαιότερο από όλα. Αυτός που προώθησε όσο κανείς άλλος τον Πάουλο για να του δοθεί αυτή η φανέλα. Ας ρωτήσει τον Αλεσάντρο ο Ντιμπάλα και θα του πει τι πρέπει να κάνει. Πέρα από το να αντιδράει κάθε φορά που γίνεται αλλαγή...


2 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με την κριτική που ακούει η Γιουβέντους και την αποθέωση που υπάρχει για Νάπολι θα περίμενες να βρισκόμαστε 10 βαθμούς μείον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβαινω γτ υπαρχει τοση μεγαλη κουβεντα γυρω απ την κοιλια που εχει κανει στα τελευταια ματς ο ντιμπαλα..ο ανθρωπος εχει δειξει τι μπορει να κανει και ολοι καταλαβαινουν νομιζω πως δεν ειναι περιπτωση ταλεντου που θα παει χαμενο..τυπου μπαλοτελι ή γκουαριν ή ακομη και κουαρεσμα..στο κατω κατω λογικο δεν ειναι να πιεζεται και να χανει τη φορμα του για καποια ματς??νομιζω πως ολοι οι ποδοσφαιριστες το παθαινουν αυτο..νταξει εκτος απτον μεσι που καποιες χρονιες εβαλε 7.000 γκολ :P..

    ΑπάντησηΔιαγραφή