5 Νοε 2017

Ο άνθρωπος που πρόσφερε την πιο σκοτεινή, για να μην πούμε ντροπιαστική, στιγμή στα 120 χρόνια της Γιουβέντους

Σήμερα η Γιουβέντους, απέναντι στην Μπενεβέντο, θα φορέσει την επετειακή εμφάνιση των 120 χρόνων.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ενας αιώνας και δύο δεκαετίες γεμάτες δοξασμένες στιγμές. Πανηγυρικές, χαράς αλλά και απογοήτευσης. Και μιας περίεργης στιγμής, η οποία κατ’ εμέ είναι η πιο «σκοτεινή» στιγμή στην ιστορία της ομάδας.

Καλοκαίρι του 2006. Η ομάδα έχει κατηγορηθεί για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο Calciopoli. Η Κυρία του ιταλικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ως γνωστών, δικάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες και υποβιβάστηκε.

Την ημέρα της ανακοίνωσης της ποινής, ο (εικονιζόμενος) Τζοβάνι Κόμπολι Τζίλι βγήκε και έκανε δηλώσεις με τη γροθιά του υψωμένη. Η Γιουβέντους είχε υποβιβαστεί και ο πρόεδρος της, απευθυνόμενος σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο αλλά και στα εκατομμύρια των οπαδών της ομάδας, ύψωσε τη γροθιά του!

Ήταν η εποχή που χρειαζόταν κάποιος να βγει και να φανεί πραγματικός πρόεδρος. Ηταν η πιο μαύρη περίοδος της ιστορίας της Γιουβέντους και κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να αναλάβει ένα τόσο υπεύθυνο αξίωμα, αναγκάζοντας έτσι τους ιδιοκτήτες της ομάδας να συμβιβαστούν με μια λύση έκτακτης ανάγκης.

Αυτά είναι γνωστά…


Τα επόμενα χρόνια, ο Κόμπολι Τζίλι θα μείνει στις μνήμες όλων των οπαδών κυρίως για τις αξιομνημόνευτες δηλώσεις του που έπεισαν τους πάντες του ότι δεν ξέρει σχεδόν τίποτα από ποδόσφαιρο και ότι βρέθηκε κατά λάθος στη σκηνή του εγκλήματος.

Ο κύριος Τζίλι ήταν άνθρωπος της οικογένειας Ανιέλι και ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή. Προφανώς και ήταν ένα εκτελεστικό όργανο χωρίς άποψη αλλά αυτό δε σβήνει την πιο σκοτεινή στιγμή, στα 120 χρόνια της ιστορίας της Γιουβέντους. Κάποτε ίσως μάθουμε την αλήθεια…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου