8 Νοε 2017

Στο στόχαστρο της αθλητικής δικαιοσύνης Νάπολι και Ντε Λαουρέντις

Ενδιαφέρον έχει να δούμε πώς θα χειριστεί ο ιταλικός Τύπος τα νέα που έρχονται από την επιτροπή Antimafia της ιταλικής βουλής και τον εισαγγελέα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Το θέμα που προέκυψε με τις σχέσεις οργανωμένων οπαδών της Γιουβέντους με την 'ndrangheta, την μαφία της Καλαβρίας, είναι ουσιαστικά... τίποτα, όπως είχαμε σημειώσει από την αρχή. Ποιος μπορεί να σοκαριστεί, δηλαδή, από την σκέψη ότι οι οργανωμένοι οπαδοί μιας ομάδας βγάζουν λεφτά από τα εισιτήρια; Δεν λέμε ότι είναι σωστό, λέμε ότι δεν είναι κάτι πρωτοφανές.

Οι Ιταλοί, βέβαια, έτσι το αντιμετώπισαν αφού εμπλεκόταν η Γιουβέντους και ο Αντρέα Ανιέλι, στον οποίο τυπικά μπήκε μια τιμωρία, η οποία όπως φαίνεται δεν τον επηρεάζει σε κάτι. Παρ' όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν κάποιο σημαντικό θέμα, τα ιταλικά ΜΜΕ είχαν δώσει μεγάλη έκταση στο θέμα και περιμένουμε να κάνουν το ίδιο και τώρα που μπαίνουν στο στόχαστρο η Νάπολι και ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.


Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία πως οι παρτενοπέι έδιναν δωρεάν εισιτήρια σε οπαδούς που είναι κοντά στη Μαφία του νότου, ενώ και η επιτροπή Antimafia της βουλής θα καλέσει για εξηγήσεις τον Ντε Λαουρέντις. Ο οποίος Ντε Λαουρέντις, να υπενθυμίσουμε, έλεγε προς το τέλος της περσινής σεζόν, με το συγκεκριμένο θέμα σε εξέλιξη, ότι ο Ανιέλι δεν θα είναι πρόεδρος της Γιούβε φέτος.

Δεν ξέρουμε αν σκέφτεται το ίδιο για τον εαυτό του τώρα, ότι δηλαδή δεν θα είναι πρόεδρος της Νάπολι σε λίγο καιρό, αλλά ξέρουμε πώς θα συμπεριφερθούν τα ιταλικά ΜΜΕ: Θα αδιαφορήσουν εντελώς για το θέμα, πολύ απλά επειδή δεν αφορά τη Γιουβέντους πλέον αλλά άλλη ομάδα. Και συγκεκριμένα την ομάδα που αποτελεί την βασική αντίπαλο των μπιανκονέρι στη μάχη του τίτλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου