26 Νοε 2017

Χτύπησε άσχημα στην παλιά φρουρά της Γιούβε η κίνηση των οπαδών να τους τσουβαλιάσουν με τους υπόλοιπους

Η κίνηση των οπαδών για την κορεό στο ματς με την Μπαρτσελόνα δεν πέρασε απαρατήρητη μεταξύ των παικτών της ομάδας.

Οι οργανωμένοι στην curva sud ύψωσαν ένα μεγάλο πανό με βασικό πρωταγωνιστή τον Μάριο Μάντζουκιτς. Μαζί υπήρχε ένα σύνθημα, το «Ανάμεσα στους άντρες οι πολεμιστές», και από πάνω οι συμπαίκτες του.

Η κίνηση να… τσουβαλιαστούν όλοι οι υπόλοιποι μαζί δεν άρεσε σε κάποιους στην ομάδα, πολύ απλά γιατί πιστεύουν πως είναι και άντρες αλλά και πολεμιστές. Οι Ιταλοί μάλιστα φαίνεται να πληγώθηκαν περισσότερο από το μήνυμα που έστειλαν οι οπαδοί.


Ο Κιελίνι, για παράδειγμα, είχε κάθε δικαίωμα να αναρωτηθεί «δεν είμαι εγώ πολεμιστής;». Ο Μπουφόν επίσης που επέλεξε, στα παραγωγικά χρόνια της καριέρας του, να μείνει στην Γιούβε ενώ υποβιβάστηκε, δεν είναι πολεμιστής; Ο Μπαρτσάλι δεν έχει πολεμήσει για με την μπιανκονέρα φανέλα;

Αν και όλοι κατάλαβαν πως στόχος δεν ήταν η παλιά φρουρά της Γιουβέντους αλλά κάποιοι άλλοι, νεότεροι, η συγκεκριμένη κίνηση δεν άρεσε ιδιαίτερα.

Από την άλλη, το αντεπιχείρημα των οπαδών βέβαια είναι πως ανάμεσα στους άντρες υπάρχουν οι πολεμιστές και πως χρησιμοποίησαν πληθυντικό, καθώς υπάρχουν και άλλοι, απλά ο Μάντζουκιτς ήταν το σημείο αναφοράς. Σε μια ιταλική ομάδα, με ιταλικό DNA, χτύπησε κάπως αυτή η επιλογή...


2 σχόλια:

  1. μιλαμε για τον γιωρικα και τον μπουφον. ποιος μπαρτσαλι ρε παιδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλε είσαι σοβαρός; Ο Μπαρτσάλι στα καλά του ήταν 2 Κιελίνι. Ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Αυτός και ο Μπουφόν έστησαν την άμυνα.

      Διαγραφή