12 Νοε 2017

Ο Μαρότα εξηγεί γιατί Μπουφόν και Πίρλο μπορεί να μην πάρουν πόστο στη Γιουβέντους

Ο Μαρότα δε μίλησε μόνο για αγωνιστικά θέματα στην Il Giornale αλλά και για διοικητικά. Και έχουν σημασία και βαρύτητα όσα είπε.

Ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, μιας Γιουβέντους που η φιλοσοφία της έχει ξεφύγει από τα στενά σύνορα ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου και έχει γίνει μια εταιρεία με αρκετά ενδιαφέροντα, ρωτήθηκε αν στο αν οι Μπουφόν και Πίρλο θα πάρουν πόστο στους μπιανκονέρι.

Ο τεχνοκράτης Μαρότα απάντησε όπως έπρεπε. Ως ένας επαγγελματίας που έχει καθοριστικό πόστο σε μια ομάδα και σε καμία περίπτωση ως οπαδός ή όπως θα ήθελαν οι οπαδοί.

«Για μένα, ένας ποδοσφαιριστής είναι πραγματικά μεγάλος αν μετά την αποχώρηση του από μια ομάδα, έχει αφήσει κάτι θετικό σε αυτή, κάτι από το οποίο μπορούν να μάθουν. Μπουφόν και Πίρλο το έχουν κάνει αυτό», είπε αρχικά.


Για να συνεχίσει: «Από εκεί και πέρα, είναι θέμα του προέδρου Ανιέλι να αποφασίσει. Το ποδόσφαιρο είναι ένα αθλητικό φαινόμενο αλλά είναι και business, χρειάζονται σημαντικές γνώσεις, έχουμε περάσει από την εποχή των αθλητικών σωματείων, τα οποία μπορούσαν να διοικούν πρώην ποδοσφαιριστές, στην εποχή των επιχειρήσεων. Κάθε διοίκηση, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να έχει και πρώην ποδοσφαιριστές που μπορούν να μεταδώσουν τη νοοτροπία νικητή. Εμείς, για παράδειγμα, έχουμε τον αντιπρόεδρο Πάβελ Νέντβεντ».

Συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος, θα πρέπει να αναγνωρίσει πως ο Μαρότα τα λέει έξω από τα δόντια... Αλλο τα 90 λεπτά, άλλο η καθημερινότητα μιας επιχείρησης…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου