11 Νοε 2017

Η χοντρή ζημιά που θα πάθει η εθνική Ιταλίας και οι παίκτες της αν αποκλειστούν από το Μουντιάλ

Αν η Ιταλία δεν προκριθεί τελικά στο Μουντιάλ της Ρωσίας, η ζημιά θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή στο πρεστίζ.

Η σκουάντρα ατζούρα του Τζιαμπιέρο Βεντούρα ηττήθηκε με 1-0 από την Σουηδία στο πρώτο ματς και θα πρέπει να κάνει την ανατροπή στη ρεβάνς του Σαν Σίρο την Δευτέρα, προκειμένου να αποφύγει ένα αδιανόητο κάζο. Η τελευταία φορά, άλλωστε, που η Ιταλία δεν προκρίθηκε σε Μουντιάλ ήταν πριν 60 χρόνια, το 1958.

Σε περίπτωση που η ομάδα του Βεντούρα όντως πάθει τέτοιο πράγμα, η ζημιά δεν θα είναι μόνο στο πρεστίζ της εθνικής ομάδας ή γενικά του ιταλικού ποδοσφαίρου. Θα είναι πολυεπίπεδη, όπως γράφει σήμερα η Tuttosport σε σχετικό κομμάτι της, εστιάζοντας σε πέντε τομείς.

1. Μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ 2006 τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία συνολικά της Ιταλίας ως κράτος ενισχύθηκε κατά 4,1%, αφού πουλούσαν τρελά όλα τα προϊόντα made in Italy. Τώρα, σε ενδεχόμενη απουσία από το Μουντιάλ, οι Ιταλοί θα δουν την άλλη όψη του νομίσματος.


2. Απουσία από τα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου σημαίνει ότι η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα χάσει σχεδόν 100 εκατ. ευρώ, ποσό που προκύπτει από τα μπόνους που δεν θα μπουν στο ταμείο της FIGC για την πρόκριση και τα αποτελέσματα, όπως και από τα λεφτά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που επίσης δεν θα εισπραχθούν.

3. Η εθνική Ιταλίας θα... εξαφανιστεί για περισσότερο από ένα χρόνο από τα γήπεδα. Το πρώτο επίσημο ματς που θα παίξει η σκουάντρα ατζούρα μετά την ρεβάνς με την Σουηδία, αν δεν προκριθεί, θα είναι τον... Μάρτιο του 2019. Οταν αρχίζουν, δηλαδή, τα προκριματικά για το Euro 2020.


4. Θα μπει πρόωρο και άδοξο τέλος στην καριέρα του Τζίτζι Μπουφόν στην εθνική ομάδα. Οχι μόνο αυτού όμως. Η εφημερίδα εκτιμά ότι σε περίπτωση αποκλεισμού θα αποχωρήσουν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άμεσα και οι Αντρέα Μπαρτσάλι, Τζόρτζιο Κιελίνι και Ντανιέλε Ντε Ρόσι.

5. Οι παίκτες που δεν θα έχουν καταφέρει να κάνουν το αυτονόητο, να στείλουν δηλαδή την Ιταλία στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου, θα χάσουν πάρα πολύ σε ό,τι αφορά την τιμή τους. Και αυτό, κατ' επέκταση, θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τις ομάδες τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου