14 Νοε 2017

Το πρωτοσέλιδο που και ο Μπουφόν θα κρατήσει στη συλλογή του

Το μεγαλείο του Τζανλουίτζι Μπουφόν είναι τόσο… τεράστιο που ακόμη κι αν αποκλείστηκε μια ολόκληρη ποδοσφαιρική σχολή από το Μουντιάλ, τα φώτα είναι εξίσου ή και περισσότερο στραμμένα πάνω του.

Ο Ιταλός πορτιέρε δε θα κάνει το φινάλε που υπολόγιζε καθώς η εθνική ομάδα της χώρας του δε θα δώσει το παρών στα γήπεδα της Ρωσίας.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο δε θα είναι φτωχότερο δίχως τον Τζαμπιέρο Βεντούρα αλλά θα είναι φτωχότερο δίχως την τέσσερις φορές πρωταθλήτρια κόσμου αλλά και δίχως μια σπουδαία προσωπικότητα, τον Τζίτζι της Γιουβέντους αλλά και τον Τζίτζι των Ιταλών.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Gazzetta dello Sport αποτυπώνει συγχρόνως δύο πράγματα. Το τέλος εποχής μιας εθνικής ομάδας -και την επιβεβλημένη ανασύστασή της- αλλά και το τέλος ενός μεγάλου γκολκίπερ.


Η δομή της πρώτης σελίδας της αθλητικής εφημερίδας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ιταλία είναι τέτοια ώστε να είναι ένα κλικ παραπάνω ο παίκτης από την ομάδα. «Τέλος» είναι η λέξη του τίτλου. Και από κάτω «Η Ιταλία εκτός Μουντιάλ μετά από 60 χρόνια». Στη φωτογραφία μόνο ο Μπουφόν. Για κανέναν άλλο δεν υπήρχε χώρος. Ούτε καν το παρεάκι του (Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Μπονούτσι)…



Σηκώνει τα χέρια του ψηλά και για δευτερόλεπτα σκέφτεται την ποδοσφαιρική αποτυχία που βιώνει. Είναι ένα συλλεκτικό πρωτοσέλιδο που ο Τζίτζι θα κρατήσει για να του θυμίζει, όσο πικρό κι αν είναι, πως η ζωή είναι και καλές και κακές στιγμές. Και επιτυχίες και ήττες. Είναι ένα απλό αλλά ωραίο πρωτοσέλιδο. Γιατί στη ζωή τις περισσότερες φορές τα απλά πράγματα είναι τα καλύτερα… Και στο ποδόσφαιρο το ίδιο…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου