19 Νοε 2017

Πέραν των πολλών προβλημάτων, υπάρχουν παίκτες εκτός πνεύματος, εκτός παιχνιδιού ουσιαστικά

Μετά την Black Friday ήταν και πέρυσι. Στη Γένοβα παίζαμε πάλι. Τρία φάγαμε και τότε. Αλλά...

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Τον περσινό Νοέμβριο, ακριβώς στο πρώτο ματς μετά την εμπορική Black Friday, δύο 24ωρα μετά δηλαδή, η Γιούβε πήγε στο Μαράσι και έχασε με 3-1 από την Τζένοα, δεχόμενη τρία γκολ στο πρώτο μισάωρο. Τώρα, η... Black Sunday ήταν πάλι στη Γένοβα, πάλι με τρία γκολ παθητικό (3-2) αλλά με αντίπαλο την Σαμπντόρια. Ο αντίπαλος, ή το γεγονός ότι τα γκολ μπήκαν τώρα στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είναι οι μόνες αλλαγές. Βασικά δεν έχουν καμία σημασία.

Αυτό που μετράει είναι ότι οι δύο ήττες είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Πέρυσι η Γιουβέντους πήγε ανυποψίαστη στη Γένοβα και όταν κατάλαβε τι γίνεται ήταν πολύ αργά. Φέτος πήγε υποψιασμένη. Ο Αλέγκρι είπε πολλές φορές στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι το ματς είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά αυτό, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, μάλλον δεν πέρασε στους παίκτες του. Ευκαιρίες έκαναν, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο ότι θα γινόταν. Το πρόβλημα είναι ότι μάλλον ήταν αναμενόμενο ότι θα δεχθεί και γκολ όμως.


Οι μπιανκονέρι δέχονται φθηνά γκολ σχεδόν σε κάθε ματς και αυτό θα πρέπει να αλλάξει άμεσα. Γίνεται όμως; Αν το θέμα είναι έτσι απλό, σαν να πατάς τον διακόπτη και ανάβεις ή σβήνεις, ας τον πατήσουν τώρα. Δεν είναι όμως τόσο απλό. Προφανώς υπάρχουν προβλήματα στην ομάδα και τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Οχι γιατί η Γιουβέντους είναι στο -4, χρόνος υπάρχει άλλωστε, αλλά επειδή με όσα έχουμε δει ως τώρα θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι σε δύο αγωνιστικές θα δεχθεί γκολ και στο Σαν Πάολο. Και αν εκεί το -4 γίνει -7, το πράγμα θα ζορίσει πολύ.

Η Γιούβε μπορεί να έχει βάλει περισσότερα γκολ από ό,τι τα τελευταία... 50 χρόνια, αλλά είναι πρόβλημα και το γεγονός ότι χάνει επίσης πολλά σε κάθε ματς. Και αυτό θα στοιχίσει κάποια στιγμή. Είναι πρόβλημα το γεγονός ότι έχει ακόμη παίκτες εκτός πνεύματος, εκτός παιχνιδιού ουσιαστικά (και φυσικά δεν είναι ο εικονιζόμενος). Και είναι σίγουρα πρόβλημα, το μεγαλύτερο ίσως, το γεγονός ότι μάλλον κανείς εντός ή εκτός Γιουβέντους δεν πιστεύει ότι μπορεί να χαθεί το πρωτάθλημα. Κορεσμός και εφησυχασμός, είναι ο χειρότερος δυνατός συνδυασμός...


1 σχόλιο:

  1. Βλέποντας το ματς σήμερα σκεφτόμουν αυτό ακριβώς που λέει το άρθρο.Μακάρι να ξεκινήσει η αντεπίθεση μετά από ήττα σε αυτήν την καταραμένη Γένοβα.Φυσικά αν δεν μπούνε για τα καλά στο κλίμα οι νέοι παίκτες νομίζω πως η υπόθεση τίτλος θα τελειωσει αρκετά νωρίς φέτος.Παίζουμε με έναν στάνταρ αριθμό παικτών οι οποίοι είναι λογικό να κλατάρουν κάποια στιγμή.
    Θετική ενέργεια λοιπόν και fino alla fine!
    Γιάννης Thess

    ΑπάντησηΔιαγραφή