10 Νοε 2017

Ο σημαντικός παράγοντας που καθορίζει την αξία πώλησης ενός ποδοσφαιριστή

Πώς προκύπτει, αλήθεια, το ποσό που ζητάει μια ομάδα για να πουλήσει κάποιον ποδοσφαιριστή;

Το ποδόσφαιρο έχει μπει σε μια εποχή παράλογη, όπου τα ποσά ανεβαίνουν συνεχώς και κάποια στιγμή, δεδομένα, θα γίνει ένα αδιανόητο «μπαμ» και η φούσκα θα σκάσει. Και μαζί της θα σκάσουν και διάφορες ομάδες που δεν λειτουργούν όπως πρέπει. Ως επιχειρήσεις, δηλαδή, αλλά βασίζονται στις τσέπες του αφεντικού και στις ορέξεις του για ξόδεμα.

Σε αυτή την εποχή, λοιπόν, όπου η κάθε ομάδα ζητάει όσα λεφτά θέλει για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, πώς προκύπτει τελικά το ποσό; Με το νόμο της αγοράς, είναι η πρώτη απάντηση που δίνουμε όλοι. Σύμφωνα με τους μάνατζερ των ποδοσφαιριστών, πάντως, υπάρχει και ακόμη ένας παράγοντας που καθορίζει την τιμή που θα ζητήσει μία ομάδα: Το ποσό που δίνει ετησίως σε αυτόν τον ποδοσφαιριστή.


Πριν λίγες μέρες, στην Corriere dello Sport είχαν μιλήσει διάφοροι μάνατζερ και το συμπέρασμα που βγήκε για το πώς προκύπτουν τα ποσά, ήταν το εξής: «Οσα περισσότερα λεφτά δίνει η ομάδα στον ποδοσφαιριστή ετησίως, τόσα περισσότερα μπορεί να ζητάει πλέον. Αν δίνεις στον ποδοσφαιριστή 5-6 εκατ. ευρώ, δεν μπορείς να ζητήσεις για αυτόν 150 εκατ. ευρώ. Αν του δίνεις 10-11-12 και πάνω, μπορείς να ζητήσεις και 180-200 για να τον πουλήσεις».

Απλά το αναφέρουμε, για να έχουμε μια ιδέα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου