5 Νοε 2017

Στο μισό του πρωταθλήματος, ο Αλέγκρι εξήγησε τι πάει και τι δεν πάει στη Γιουβέντους

Σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν ήρεμος με τους παίκτες του στις δηλώσεις του μετά τη νίκη επί της Μπενεβέντο.

Ο προπονητής της Γιουβέντους έχει αποδείξει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να... κράξει, ακόμη και μετά από νίκες. Μετά από αυτή της Μπενεβέντο πάντως, η οποία ήρθε πιο αγχωτικά από ό,τι θα περίμενε οποιοσδήποτε, ήταν μάλλον ήρεμος μιλώντας στο Sky Italia.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέγκρι.

- Εκνευρίστηκες περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, παρά στο πρώτο.
«Ναι, γιατί μετά το 2-1 σταματήσαμε να παίζουμε και τους επιτρέψαμε κάποια πραγματάκια. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί έμοιαζε με καταραμένο ματς, δεν έμπαινε μέσα η μπάλα με τίποτα. Είχαμε υπομονή όμως και πλησιάσαμε τη Νάπολι Εχει πολύ δρόμο ακόμη όμως».

- Ο Ντιμπάλα έχασε δύο τρελές ευκαιρίες...
«Χρειαζόταν να κυκλοφορήσουμε την μπάλα, ήμασταν κουρασμένο. Του έλειψε το γκολ του Πάουλο αλλά έκανε καλές ενέργειες. Σε τέτοιες περιόδους αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να παίξεις απλά και να μην εκβιάσεις προσπάθειες».

- Ενα σχόλιο για τον Μαρκίζιο, ο οποίος ήταν βασικός για πρώτη φορά μετά από 78 μέρες;
«Τα πήγε καλά για 90 λεπτά, δεν τον περίμενα τόσο καλά. Η επιστροφή του Κλαούντιο είναι πολύ σημαντική».

- Είμαστε στο 1/3 του πρωταθλήματος, τι πάει και τι δεν πάει στη Γιουβέντους;
«Είμαστε ακόμη... αποσυνδεδεμένοι κάποιες φορές, δεν χειριζόμαστε την μπάλα όπως πρέπει και τα κάνουμε μισά κάποια πράγματα. Πρέπει να αμυνθούμε καλά και να πιέζουμε στη μπάλα. Εμείς, όμως, δεν το κάνουμε αυτό όσο πρέπει. Σήμερα τους αφήσαμε να κάνουν ένα σουτ και να κερδίσουν ένα κόρνερ από δικά μας λάθη. Πρέπει να ξέρουμε πότε να ανεβάσουμε και πότε να ρίξουμε ρυθμό».


- Ηταν ένα ματς από αυτά που μπορούν να συμβούν σε ένα πρωτάθλημα, να μην μπαίνει η μπάλα. Καλός, πάντως, ο Κουαδράδο σήμερα.
«Εχει βελτιωθεί πολύ στο πότε θα πρέπει να κάνει κίνηση και να πατήσει περιοχή. Το γκολ της Μπενεβέντο σήμερα ήρθε λόγω μιας μακρινής μπαλιάς, στην οποία έκανε φάουλ ο Αλεξ Σάντρο. Συνολικά, πάντως, ο αντίπαλος δεν σούταρε ποτέ, δεν έκανε κάτι. Υπάρχουν ματς όπου η μπάλα δεν θέλει να μπει, όπως έγινε και κόντρα στη Λάτσιο. Σε εκνευρίζει κάτι τέτοιο αλλά οι παίκτες μου έδειξαν υπομονή και ωριμότητα».

- Στα τελευταία λεπτά ήσουν έξαλλος.
«Ο Κουαδράδο έπρεπε να κρατήσει μπάλα, όπως και ολοι χαφ. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι όταν είμαστε μπροστά στο σκορ, όχι να κινδυνεύουμε να κάνουμε κάποιο χαζο λάθος και να τους δώσουμε αντεπίθεση».

- Δεν πέταξες το παλτό από τα νεύρα σήμερα (γελάει).
«Οχι, το έβγαλα με ηρεμία, το άφησα χαλαρά στον πάγκο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου