20 Νοε 2017

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της φετινής Γιουβέντους είναι αυτό και αν δεν λυθεί, δε θα γυρίσει η κατάσταση

Οι αμυντικές επιδόσεις αρχίζουν να κάνουν τη διαφορά, αρνητικά αυτή τη φορά, και αυτό φαίνεται και στον βαθμολογικό πίνακα.

Από την αρχή της σεζόν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι προσπαθεί να βρει τη λύση για την άμυνα της Γιουβέντους αλλά ακόμη δεν τα έχει καταφέρει. Ο προπονητής έχει δοκιμάσει κάθε πιθανό κι απίθανο σχηματισμό στα μετόπισθεν αλλά το πρόβλημα παραμένει, όπως φάνηκε και στη Γένοβα. Εκεί όπου η Γιούβε έχασε για πρώτη φορά έχοντας Κιελίνι-Ρουγκάνι στο κέντρο της άμυνας.

Με τα τρία γκολ που δέχθηκαν οι μπιανκονέρι έφτασαν στα 14 παθητικό και αυτό αποτελεί επίδοση χειρότερη κατά περισσότερο από 50% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, όταν είχαν δεχθεί 9 γκολ. Η Γιουβέντους έχει φάει 6 γκολ στα τελευταία 7 ματς πρωταθλήματος, 8 στα τελευταία 9 αν υπολογίσουμε και το Champions League, ενώ δέχεται τουλάχιστον δύο γκολ εκτός έδρας, με εξαίρεση το ματς με την Μίλαν στο Σαν Σίρο.


Οσο η Γιούβε τρώει περισσότερα γκολ σε σχέση με πέρυσι, οι άλλοι τρώνε λιγότερα. Η Νάπολι από τα 14 πέρυσι έπεσε στα 9 φέτος, η Ιντερ επίσης από τα 14 πέρυσι είναι στα 9 φέτος και η Ρόμα από τα 12 πέρυσι είναι στα 8 φέτος, έχοντας κι αν ένα ματς λιγότερο πάντως. Και κάπως έτσι, οι μπιανκονέρι μπορεί να σκοράρουν πολύ περισσότερο σε σχέση με άλλες χρονιές αλλά είναι στο -4 από τους παρτενοπέι και στο -2 από τους νερατζούρι...


3 σχόλια:

  1. Το προβλημα που βλεπω εγω ειναι στο κεντρο περνανε ολες η καθετες μπαλιες κ μετα η αμυνα παει για χορτα.ο ματουιντι πρεπει να παιζει στο κεντρο βασικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφώς και φταίει η άμυνα, όχι όμως τόσο η αμυντική γραμμή. Η ομάδα δεν αμύνεται σωστά μπροστά από την αμυντική γραμμή, στο κέντρο. Πρωταθλήματα παίρνουν οι αμυντικές λειτουργίες εκτός κι αν έχεις μέσα Μέσι Νειμάρ και Σουάρες μαζί. Μέσα σ' αυτό βάλτε και τον αναμενόμενο κορεσμό, το πρωτάθλημα πάει χαμένο. Καιρός ήταν. Το παραξηλώσαμε ούτε στην Γερμανία δεν γίνονται αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύμφωνο με τον Γιώργο, χρειαζόμαστε μια σκούπα στο κέντρο για να δίνει ανάσες σε αυτούς που δημιουργούν, το έκανε πέρσι η Ρεάλ με κασεμιρο για να ξεκουράζονται οι μοντριτζ και Κροος.
    Αρτέμης από το Καστελόριζο ο ένας και μοναδικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή