15 Νοε 2017

Οι ατάκες του Αλεξ για τον Κόντε σε βάζουν σε… υποψίες

Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο έφυγε από τη Γιουβέντους με έναν όχι και τόσο κομψό τρόπο.

Η ομάδα δεν του ανανέωσε το συμβόλαιο για ένα ακόμη χρόνο και στην ουσία τον έστειλε αλλού να κλείσει την καριέρα του.

Ο Αλεξ, σεβόμενος τις δυο δεκαετίες στο Τορίνο, επέλεξε την περιπέτεια (ίσως και τα χρήματα) της Αυστραλίας. Ποιος δεν ήθελε τον Ντελ Πιέρο στη Γιούβε; Η εύκολη απάντηση, σε θεωρητικό επίπεδο πάντα καθώς δεν υπάρχει κάτι να το στοιχειοθετεί όλο αυτό, ήταν «ο Αντόνιο Κόντε». Και η πιο σύνθετη «και ο Αντρέα Ανιέλι». Προπονητής και πρόεδρος. Αλλά ο Κόντε και στις δύο περιπτώσεις.

Μετά τον αποκλεισμό της εθνικής Ιταλίας, ο Ντελ Πιέρο ρωτήθηκε για τον προπονητή που θα έπρεπε να κάτσει στον πάγκο των ατζούρι στη μετά Βεντούρα εποχή. Η απάντησή του προκαλεί μια έκπληξη καθώς όσο ευγενής ή διπλωμάτης κι αν είναι κάποιος, δεν υποστηρίζει με τόση θέρμη τόσο τον άνθρωπο που, θεωρητικά πάντα, τον «έφαγε».

«Ο Κόντε;», απάντησε ο Αλεξ στη σχετική ερώτηση. «Εκανε υπέροχα πράγματα με τη Γιούβε, φυσικά, και σπουδαία πράγματα με την εθνική. Θα ήθελα να τον έχουμε ξανά στην Ιταλία γιατί είναι ένας μεγάλος προπονητής».

Και συνέχισε: «Εχει κάποιες εκπληκτικές ιδιότητες και γι’ αυτό κοουτσάρει τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Ελπίζω πως θα τα πάει καλά με την Τσέλσι και μια μέρα θα επιστρέψει (στην εθνική Ιταλίας)».


Ο Ντελ Πιέρο είναι από τις πιο σοβαρές προσωπικότητες του ποδοσφαιρικού στερεώματος και πάντα σκέφτεται πριν μιλήσει. Αλλά διαβάζοντας ξανά τα όσα είπε, δε νιώθει κάποιος πως είναι διπλωμάτης ή απλά σοβαρός. Μιλάει ζεστά για τον Κόντε, τον προτρέπει να επιστρέψει πίσω και εμπιστεύεται τις ικανότητές του.

Όπως και να ’χει, σε βάζει σε σκέψεις για το ποιος ευθύνεται για τη φυγή του αρχηγού της Γιουβέντους από το Τορίνο. Λες να μην...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου