6 Δεκ 2017

Το ξεκάθαρο μήνυμα του Αλέγκρι στον Ντιμπάλα αλλά και η αιχμή στους οπαδούς

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε ένα μήνυμα για τον Πάουλο Ντιμπάλα και ένα για τον κόσμο της Γιουβέντους.

Οι μπιανκονέρι έκαναν το χρέος τους και εξασφάλισαν την πρόκριση για τους «16» του Champions League μετά τη χθεσινή νίκη στο Καραϊσκάκη, σε ένα ματς που δεν άφησε απολύτως ικανοποιημένο τον προπονητή. Ο Αλέγκρι είπε στις δηλώσεις του ότι η Γιούβε θα έπρεπε να έχει... σκοτώσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο, αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν στο δεύτερο, επανέλαβε ότι η ομάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη τον Μάρτιο και στη συνέχεια είχε δύο μηνύματα.

Το ένα ήταν για τον Ντιμπάλα, για τον οποίο είπε: «Δεν κάνει εμφανίσεις ανάλογες του επιπέδου του, το ξέρει και ο ίδιος. Είναι έξυπνο παιδί και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Πρέπει να καταλάβει ότι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, πρέπει όλα να τα απλοποιείς. Πρέπει να κάνει το απλό, να μην το σκέφτεται πολύ».

Το δεύτερο ήταν για τους Γιουβεντίνους, για τους οποίους είπε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Η Γιουβέντους έχει παίξει εννιά τελικούς και ο τελικός του Champions League είναι ένα παγκόσμιο γεγονός. Το να κατακτήσεις αυτή την διοργάνωση, δεν είναι σαν την κατάκτηση ενός τουρνουά... μπαρ. Υπάρχουν εκπληκτικές ομάδες, ο πρώτος στόχος είναι να περάσεις τον όμιλο, μετά να περάσεις από τους "16". Δεν είμαι ματαιόδοξος: Πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να φτάσει πάλι στον τελικό.


Πρέπει να είμαστε θετικοί, αν είμαστε θετικοί είναι πιο εύκολο να πάνε τα πράγματα όπως θέλουμε. Χάνεις τον τελικό, οκ, στον τελικό όμως υπάρχει και ένας εξίσου ή και πιο δυνατός αντίπαλος. Πέρυσι πήγαμε στον τελικό, η πρώτη ερώτηση ήταν: "Η Γιουβέντους έχει χάσει επτά τελικούς, τι θα κάνετε τώρα;". Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτό και στο να έχεις ενθουσιασμό. Η Γιουβέντους έχει παίξει εννιά τελικούς, τώρα με μεγάλο ενθουσιασμό ας προσπαθήσουμε να το κατακτήσουμε.

Δεν κουράζομαι, έχω απίστευτη υπομονή, διασκεδάζω αλλά πρέπει να αλλάξουμε την αντίληψη μας. Χρειάζεται ενθουσιασμός. Δεν είχαμε παίξει καν τον τελικό στο Κάρντιφ και υπήρχε ένας αρνητισμός, ότι θα χάσουμε ξανά. Σέβομαι σε απόλυτο βαθμό τους οπαδούς της Γιουβέντους, είναι εκπληκτικοί και τους σέβομαι, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Πρέπει να βλέπουμε πιο θετικά τα πράγματα στο Champions League».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου