10 Δεκ 2017

Το πιο σημαντικό κέρδος από αυτή την ισοπαλία δεν είναι ο βαθμός, αλλά η αμυντική λειτουργία

Η Γιουβέντους δεν πέτυχε τον βασικό της στόχο κόντρα στην Ιντερ αλλά δείχνει έτοιμη να πετύχει κάτι πολύ σημαντικό.

Ο στόχος ήταν η νίκη, η νίκη όμως δεν ήρθε, άρα οι μπιανκονέρι δεν μπορούν να είναι χαρούμενοι για το 0-0 με τους νερατζούρι. Και δεν είναι. Αν θέλουν πάντως, επειδή δεν χάθηκε και τίποτα με αυτή την ισοπαλία, μπορούν να δουν πιο γενικά το θέμα και να σταθούν σε όσα θετικά βγήκαν από αυτό το ματς.

Τέτοιο μπορεί να είναι η επιβεβαίωση του πλουραλισμού του ρόστερ, υπό την έννοια πως σε ακόμη ένα ματς υπήρξαν απουσίες λόγω τραυματισμών αλλά είχαμε και απουσίες βασικών επειδή έτσι αποφάσισε ο προπονητής, χωρίς να επηρεαστεί η ομάδα. Η Γιούβε ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο και βάσει ευκαιριών έπρεπε να νικήσει.

Το πιο σημαντικό κέρδος όμως, αν και θα προτιμούσαν όλοι το κέρδος να ήταν οι τρεις βαθμοί, είναι η άμυνα. Τόσο ως αμυντική γραμμή όσο και ως ανασταλτική λειτουργία συνολικά.


Η Γιουβέντους για 5ο σερί ματς δεν δέχθηκε γκολ, βγάζοντας τον αγώνα χωρίς να νιώσει τον παραμικρό κίνδυνο. Μπορεί να μην μπήκαν τα γκολ στις ευκαιρίες που υπήρξαν, αλλά θα μπουν την επόμενη φορά. Το θέμα είναι οι μπιανκονέρι να γίνουν ξανά, όπως δείχνουν στα τελευταία παιχνίδια (Μπαρτσελόνα, Νάπολι, Ιντερ συν Κροτόνε, Ολυμπιακό) ότι μπορούν να κάνουν, μια συμπαγής ομάδα ανασταλτικά.

Αν το πετύχουν, όλα θα πάνε καλά.


2 σχόλια:

  1. τωρα τα λετε καλα,το πουλμαν του σπαλεττι τα καταφερε να μν φαει γκολ.αλλα πισω εχουμε αρχισει να γινομαστε η γιουβε που παντα ξεραμε δυνατη και διαβασμα του αντιπαλου.και ρε μαγκες ποτε στο πρωτο μισο η γιουβε δεν εβγαζε φωτιες.την πιστευω την ομαδα φετος στο φορμαρισμα της δεν θα θελει κανενας να ειναι αντιπαλος της.

    Forza Juve

    ΑπάντησηΔιαγραφή