3 Ιαν 2018

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη μεγάλη ανατροπή από τον Μπουφόν

Στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε ο Τζανλουίτζι Μπουφόν στη Gazzetta dello Sport είπε πολλά και ωραία πράγματα.

Το forzajuve.gr αξιολόγησε τα σημαντικότερα θέματα και σας τα μετέφερε, κρατώντας για το τέλος την ερώτηση που σχετίζεται για το μέλλον του.

«Ο πρόεδρος Ανιέλι είναι εκπληκτικός, επί πέντε χρόνια μου επαναλαμβάνει: "Σε κάποιο σημείο της σεζόν, έλα και πες μου αν θες να συνεχίσεις ή όχι". Ετσι θα κάνω και τώρα», ήταν η αρχική απάντηση του Ιταλού γκολκίπερ.

«Γιουβέντους ή εθνική, θα είμαι πάντα έτοιμος, σε οποιοδήποτε ρόλο. Κανείς ποδοσφαιριστής δεν θέλει να αποσυρθεί αλλά... Είμαι ευτυχισμένος επειδή έφτασα σε ένα σημαντικό σημείο της ζωής μου και είμαι ήρεμος. Το να αντιμετωπίζω αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι με αυτή την εσωτερική αρμονία είναι αυτό που μετράει περισσότερο και είναι πραγματικά κάτι όμορφο», πρόσθεσε.

Δύο πράγματα «διαβάζουμε» εμείς πίσω από την απάντηση του Μπουφόν. Το πρώτο, το εύκολο, είναι πως θα ήθελε να αναλάβει κάποιο πόστο στη Γιούβε (και ίσως αργότερα στην εθνική Ιταλίας). Λέγοντας «Γιουβέντους ή εθνική, θα είμαι πάντα έτοιμος, σε οποιοδήποτε ρόλο», δείχνει ξεκάθαρα τα δικά του «θέλω».


Το δεύτερο είναι πως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει για ακόμη μία σεζόν. Για να το πούμε διαφορετικά, τον τρώει η σκέψη να μην τα παρατήσει τελικά. Ο Μπουφόν έχει ερωτηθεί αρκετές φορές για το φινάλε της καριέρας του και όπως και τώρα, δεν έχει δώσει μια απάντηση του τύπου: «θα ακολουθήσω αυτό που είχα πει».

Το ενδεχόμενο να συνεχίσει φαίνεται πως είναι ορατό. Βλέποντας πως μπορεί να αγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο, ίσως σκέφτεται πως αντέχει να βγάλει μια σεζόν ακόμη, χωρίς να… ρισκάρει τη φήμη του. Τα πάντα είναι ανοιχτά για τον Τζίτζι. Αν σκεφτεί κανείς πως το καλοκαίρι ξεκινούσε η τελευταία σεζόν του και τώρα, στη μέση της αγωνιστικής χρονιάς, ακόμη δεν έχει πάει στο γραφείο του Ανιέλι να του πει τι θα κάνει, ίσως τελικά γίνει η ανατροπή.


1 σχόλιο:

  1. Είναι πολύ πιο απλό το θέμα. Θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες του να σηκώσει το τσάμπιονς λιγκ. Δεν έχει εμπιστοσύνη στην φετινή ομάδα και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αν δεν το σηκώσει φέτος να είναι και του χρόνου στην ομάδα σας αναπληρωματικός και καλά για την στήριξη στον νέο πρώτο τερματοφύλακα στην πρώτη του χρονιά ως βασικός. Δυο τελευταίες παιξιές ακόμη μήπως και σηκώσει την κούπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή