9 Ιαν 2018

Πρωτάθλημα και σε αυτόν τον τομέα παίρνει η Κυρία

Στην εποχή που ζούμε οι ποδοσφαιρικές ομάδες δίνουν τεράστια έμφαση στα social media και η Γιουβέντους είναι πρωταθλήτρια κι εκεί.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον απαραίτητα για κάθε ποδοσφαιρικό κλαμπ, όπως και για κάθε ποδοσφαιριστή, αφού κάθε σχόλιο του σε αυτά -πολλές φορές ούτε καν σχόλιο, αρκεί και μια φωτογραφία- αντιμετωπίζεται σαν δήλωση, σαν επίσημη τοποθέτηση.

Οπως και να έχει, η πλατφόρμα Social Media Soccer ανέλυσε, όπως είπε η διευθύντρια της, Τζούλια Σπινέλο, περισσότερα από ένα δισ. στοιχεία από Facebook, Twitter, Instagram και YouΤube για τις 20 ομάδες της Serie A και για 450 ποδοσφαιριστές, με τη Γιούβε να προηγείται κι εκεί.

Οι πρώτες πέντε ομάδες σε ακολούθους στα social media είναι οι Γιουβέντους, Μίλαν, Ρόμα, Ιντερ και Νάπολι, με τους μπιανκονέρι να έχουν 45 εκατ. ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους ροσονέρι να ακολουθούν με... μόνο δέκα εκατ. λιγότερους (35).


Το γεγονός ότι η 3η Ρόμα είναι λίγο πιο κάτω από τα 12 εκατ. δείχνει και την τεράστια διαφορά που υπάρχει στο πώς δουλεύουν οι ομάδες στα social media, ενώ και σε ό,τι αφορά τους ποδοσφαιριστές οι τρεις πρώτες θέσεις ανήκουν στη Γιουβέντους: Ντιμπάλα, Κουαδράδο, Μπουφόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου