20 Ιαν 2018

Όταν η Γιούβε πήγε να… δαγκώσει τον Ντελ Πιέρο και τελικά πλήρωσε τον πιο ακριβό μπακαλιάρο της ιστορίας

Γιατί ο Αντόνιο Τζιράουντο είπε ότι «θα φάμε τον πιο ακριβό μπακαλιάρο της ιστορίας», στην υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο το 1999;

Ο Κλαούντιο Πασκουαλίν, ιστορικός Ιταλός μάνατζερ, ο οποίος συνεργαζόταν και με τον Αλεξ για χρόνια, μίλησε στην Corriere dello Sport και αναφέρθηκε σε διάφορα περιστατικά του παρελθόντος, όταν ήταν πιο ενεργός ως μάνατζερ. Και ένα από τα θέματα για τα οποία μίλησε, μία ιστορία που διηγήθηκε δηλαδή, ήταν αυτή της ανανέωσης του συμβολαίου του Ντελ Πιέρο μετά τον σοβαρό τραυματισμό στους χιαστούς -που τον άφησε εκτός δράσης για 9 μήνες- στις 8 Νοεμβρίου 1998 στο Ούντινε.

«Το συμβόλαιο του Αλεσάντρο έληγε το 1999. Μότζι και Τζιράουντο μας έκαναν πρόταση για συμβόλαιο πέντε ετών, με τις ετήσιες απολαβές να ξεκινάνε από τα 350 εκατ. λιρέτες τον πρώτο χρόνο και να ανεβαίνουν σταδιακά ως το 1,5 δισ. λιρέτες τον τελευταίο χρόνο. Δεν ήταν μια πρόταση που άρεσε ούτε στον Αλεξ ούτε σε μένα», είπε αρχικά ο Πασκουαλίν και πρόσθεσε...

«Οι διαπραγματεύσεις είχαν αρχίσει και συναντηθήκαμε με Μότζι και Τζιράουντο στο εστιατόριο Due Spade, ο ναός του μπακαλιάρου. Η συζήτηση συνεχιζόταν, ερχόμασταν πιο κοντά αλλά δεν υπογράφαμε. Κάποια στιγμή είπα στον Μότζι: "Αν δεν συμφωνείτε με τις απαιτήσεις μας, μπορούμε να παραμείνουμε ως το τέλος του συμβολαίου, να φύγουμε ως ελεύθεροι και να παραμείνουμε φίλοι. Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν βιάζονται, ούτε εμείς βιαζόμαστε"», περιέγραψε.


Και η ιστορία ολοκληρώθηκε έτσι: «Τελικά υπογράψαμε για πέντε χρόνια με ετήσιες απολαβές στα 10 δισ. λιρέτες καθαρά. Ο Αλεσάντρο έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της Serie A και ο μπακαλιάρος του Due Spade, όπως είπε ο Τζιράουντο εκείνο το βράδυ, ο πιο ακριβός της ιστορίας. Τόσο ακριβός που δεν είμαι σίγουρος αν έφαγαν ξανά εκεί ο Λουτσιάνο και ο Αντόνιο».

Οπως βλέπουμε, για καμία πλευρά δεν υπήρχε κάτι που θα γινόταν σίγουρα και φυσικά η κάθε πλευρά επιχειρούσε να βγει κερδισμένη. Η μία να δώσει λιγότερα και η άλλη να πάρει περισσότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου