2 Ιαν 2018

Ο Αλέγκρι θεωρεί πως η διοίκηση έχει κάνει την επιλογή για τον αντικαταστάτη του Μπουφόν

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι προανήγγειλε αλλαγές στο αυριανό ματς κυπέλλου με την Τορίνο, επιβεβαίωσε ότι ο Ντιμπάλα θα είναι ξανά βασικός και... αποκάλυψε γιατί είπε καλά λόγια για αυτόν ο Μπουφόν.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Για το ματς με την Τορίνο: «Το ντέρμπι είναι πάντα ξεχωριστό και ξέρουμε ότι η Τορίνο θέλει ακόμη περισσότερο αυτό το ματς μετά τα τελευταία αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, το κύπελλο μπορεί να είναι και στόχος τους για να βγουν στην Ευρώπη. Εμείς είμαστε καλά, έχουμε κατακτήσει τρία σερί κύπελλα και θέλουμε το τέταρτο. Το κύπελλο είναι σημαντικό, όπως είναι και το πρωτάθλημα και το Champions League».

Για την 11άδα: «Ο Ντιμπάλα θα παίξει, μαζί με έναν εκ των Ιγκουαΐν ή Μάντζουκιτς. Μαρκίζιο και Ρουγκάνι θα παίξουν, δεξιά θα είναι ένας εκ των Λιχτστάινερ ή Στουράρο και πρέπει να δω αν θα ξεκινήσει ο Μπερναρντέσκι ή ο Ντάγκλας Κόστα. Οσο για τον Πιάνιτς, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά, θα δούμε. Μπουφόν και Κουαδράδο είναι ακόμη εκτός, όπως και ο Ντε Σίλιο, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος για το ματς με την Κάλιαρι το Σάββατο».

Για το γεγονός ότι υπήρχε μόνο ένας Ιταλός (Κιελίνι) στην 11άδα του αγώνα με τη Βερόνα: «Εχουμε εννιά Ιταλούς στο ρόστερ, πολλοί είναι. Υπάρχουν στιγμές που θα παίξουν 4-5, υπάρχουν στιγμές που θα παίξει μόνο ένας. Το σημαντικό είναι όλοι, Ιταλοί και ξένοι, να καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν. Στη Βερόνα, όπως φάνηκε, δεν το καταλάβαμε γιατί δεν παίξαμε καλά. Και σίγουρα αύριο με την Τορίνο πρέπει να παίξουμε καλύτερα».

Για τα καλά λόγια του Μπουφόν: «Τον ευχαριστώ για όσα είπε. Η αλήθεια είναι ότι λένε καλά λόγια επειδή τους έχω δώσει οκτώ μέρες ρεπό μετά το ματς στην Κάλιαρι (γελάει). Δεν αισθάνομαι υποτιμημένος αλλά δεν ζω και 24 ώρες για το ποδόσφαιρο, έχω κι άλλα ενδιαφέροντα. Οσο το διασκεδάζω, θα προπονώ. Μετά θα αποσυρθώ. Είμαι ένας τυχερός προπονητής γιατί πάντα είχα σπουδαίους ποδοσφαιριστές και από εκεί και πέρα, όπως λέω πάντα, προσπαθώ πάντα να κάνω όσο το δυνατόν λιγότερες ζημιές. Σίγουρα, πάντως, δεν είμαι ο προπονητής που πιστεύει ότι νικάει με τα συστήματα του κλπ».


Για το αν ο Σέζνι θα είναι ο διάδοχος του Μπουφόν: «Το έχω πει και το ξαναλέω: Ο Σέζνι είναι ο διάδοχος του Μπουφόν. Η διοίκηση έκανε καλή επιλογή και ήταν πολύ σωστή η απόφαση να αποκτηθεί φέτος, ένα χρόνο πριν σταματήσει ο Τζίτζι. Εχουν άριστη σχέση μεταξύ τους».

Για την μεταγραφική περίοδο και αν περιμένει κάτι: «Θα παραχωρηθεί δανεικός ο Πιάτσα επειδή έχει ανάγκη να πάρει χρόνο συμμετοχής με σταθερότητα και τον Ιούλιο θα επιστρέψει σε τοπ κατάσταση. Από εκεί και πέρα, είμαστε καλά όπως είμαστε. Εχουμε γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, δεν έχω ζητήσει καμία μεταγραφή, γιατί αν προστεθεί κι άλλος παίκτης θα... μπερδεύομαι όταν πρέπει να αποφασίσω την 11άδα. Είμαι ικανοποιημένος με το ρόστερ μας, το σημαντικό είναι να μην χαλαρώσουμε καθόλου την προσοχή μας και την ένταση μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου