7 Ιαν 2018

Κάτι καλό είχε να πει ο Αντρέα Πίρλο για τον Αλέγκρι αλλά και για τον Πιάνιτς

Ο Αντρέα Πίρλο ήταν στο στούντιο του Sky Italia το Σάββατο και είπε τα καλύτερα για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, στηρίζοντας παράλληλα τον Μίραλεμ Πιάνιτς.

Ο Maestro ήταν καλεσμένος στο συνδρομητικό κανάλι για να σχολιάσει τα χθεσινά ματς της Serie A και κάποια στιγμή δέχθηκε ερώτηση για τον Αλέγκρι, για τον οποίο είπε τα εξής.

«Δεν έχει ένα σταθερό σύστημα, προσαρμόζεται στους παίκτες που έχει στη διάθεση του αλλά και στον αντίπαλο όποτε χρειάζεται. Είναι σπουδαία ικανότητα για έναν προπονητή το να αλλάζει σύστημα ανάλογα με το ρόστερ του. Στο ματς με την Κάλιαρι, για παράδειγμα, είχε για ακόμη μία φορά δίκιο με την αλλαγή συστήματος και την είσοδο του Ντάγκλας Κόστα, ο οποίος ήταν καθοριστικός στη φάση του γκολ. Η Γιούβε άρχισε καλά στα πρώτα 20 λεπτά, ήθελε να καθαρίσει το ματς από νωρίς. Οταν ανεβάζει ρυθμό αυτή η ομάδα προκαλεί φόβο».


Από εκεί και πέρα, σχετικά με το ποιος παίκτης της Γιουβέντους του θυμίζει περισσότερο τον εαυτό του, είπε: «Αυτός που πλησιάζει περισσότερο αυτή την στιγμή είναι ο Πιάνιτς. Τα πάει πολύ καλά, έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με πέρυσι. Τώρα έχει βρει την ιδανική θέση, τον ιδανικό ρόλο για τα χαρακτηριστικά του. Κοιτάζει μπροστά, βλέπει όλο το γήπεδο, αλλάζει το παιχνίδι και τον ρυθμό του όποτε χρειάζεται. Σε κέντρο τριών είναι ο κεντρικός χαφ, σε κέντρο δύο παικτών δυσκολεύεται. Κι εγώ προτιμούσα να παίζω σε κέντρο τριών, να έχω δύο παίκτες δίπλα μου ώστε να μπορώ να κινούμαι στους πιο ελεύθερους χώρους για να υποδεχθώ την μπάλα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου