8 Ιαν 2018

Η αρχή του τέλους του Μαρκίζιο από τη Γιούβε

Η σεζόν που διανύουμε, είναι αυτή στην οποία ο Κλαούντιο Μαρκίζιο μάλλον συνειδητοποιεί ότι το τέλος πλησιάζει.

Οταν ο Αντόνιο Κόντε αποχωρούσε από τη Γιουβέντους, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές, δηλαδή οι διεθνείς, ήταν σε άδεια λόγω της συμμετοχής τους στο Μουντιάλ. Ο Μαρκίζιο έτυχε να είναι στο Τορίνο και ήταν αυτός που πήγε να συναντήσει τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στο Βινόβο, για να δεσμευτεί ότι τα αποδυτήρια θα του ήταν τόσο αφοσιωμένα όσο και στον προκάτοχο του.

Ανάμεσα σε Αλέγκρι και Μαρκίζιο υπήρχε ούτως ή άλλως feeling, αφού ο Μαξ είχε ζητήσει από τον Αντριάνο Γκαλιάνι να τον πάρει στη Μίλαν όταν καθόταν στον πάγκο της αλλά ο Κλαούντιο είχε αρνηθεί, ευχαριστώντας τον προπονητή. Η πρώτη σεζόν του Μαρκίζιο υπό τις οδηγίες του Αλέγκρι (2014-15) ήταν και η πιο ώριμη της καριέρας του, αφού έπαιξε τον ρόλο του αντι-Πίρλο αρκετές φορές (λόγω του τραυματισμού του Αντρέα) και με μεγάλη επιτυχία.



Τελικά, έρχονται έτσι τα πράγματα ώστε επί Αλέγκρι να πλησιάζει το τέλος του Principino από τη Γιουβέντους. Ο σοβαρός τραυματισμός στους χιαστούς τον Απρίλιο του 2016 ήταν βασικά η αρχή του τέλους, αφού ο Μαρκίζιο δεν επέστρεψε ποτέ στο 100%. Ο Αλέγκρι ήταν όσο πιο συντηρητικός μπορούσε μαζί του από την στιγμή που τον είχε ξανά στη διάθεση του, αφού ο τραυματισμός στους χιαστούς αυξάνει τις πιθανότητες για νέο σοβαρό τραυματισμό σύντομα μετά την επιστροφή, αν δεν υπάρξει προσοχή. Τα παραδείγματα είναι αρκετά.


Ο Μαρκίζιο, τελικά, δεν τραυματίστηκε ξανά στους χιαστούς αλλά άρχισε να βγάζει, με μεγαλύτερη συχνότητα σε σχέση με το παρελθόν, διάφορα μυικά θέματα. Και φέτος, ένα χρόνο μετά την επιστροφή του στο γήπεδο, είναι φανερό ότι υπάρχει θέμα. Ο Κλαούντιο έχει χάσει τη θέση του στην 11άδα οριστικά βασικά και το γεγονός ότι αυτό είναι απόφαση ενός προπονητή που πάντα τον εκτιμούσε σε απόλυτο βαθμό, μάλλον κάτι λέει.



Τα σενάρια για αποχώρηση το καλοκαίρι ώστε να πάει στις ΗΠΑ, αν υπολογίσουμε και το γεγονός ότι ο Ιταλός μέσος και η σύζυγος του είναι αρκετά ενεργοί στα social media και γενικά δίνουν μεγάλη σημασία στο lifestyle, δεν μπορούν να αγνοηθούν. Εκτός κι αν ο Μαρκίζιο συμβιβαστεί σιγά-σιγά με την ιδέα ότι για τη Γιουβέντους δεν είναι βασικός. Και κυρίως ότι (πολύ δύσκολα) θα υπολογίζεται ξανά ως τέτοιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου