16 Ιαν 2018

Νέντβεντ: Ημουν εξουθενωμένος, η Γιούβε δεν θα ήταν νικήτρια αν συνέχιζα να παίζω

Ο Πάβελ Νέντβεντ αναφέρθηκε στο τι θέλει από τη φετινή Γιουβέντους ενώ εξήγησε σε ποιον θα έδινε, αν μπορούσε, την Χρυσή Μπάλα που κατέκτησε και γιατί.

Ο Τσέχος πρώην άσος και νυν αντιπρόεδρος των μπιανκονέρι μίλησε στην Tuttosport και τα κυριότερα από όσα είπε είναι τα εξής...

Για τον Μπουφόν: «Δεν έχει ανακοινώσει επισήμως ότι θα αποσυρθεί το καλοκαίρι. Θα αποφασίσει με τον πρόεδρο Ανιέλι. Οι εμφανίσεις του Τζίτζι είναι πάντα σπουδαίοι και θα είμαστε χαρούμενοι να τον έχουμε μαζί μας. Αν μπορούσα, θα του έδινα την Χρυσή Μπάλα που κατέκτησα. Είναι πραγματικά ξεχωριστός. Δυστυχώς δεν μπορείς να σταματήσεις τον χρόνο και ο Τζίτζι, πιθανότατα, δεν θα κατακτήσει την Χρυσή Μπάλα. Ούτε καν για τα επιτεύγματα του σε όλη την καριέρα του».

Για τις αναμνήσεις του από την βράβευση του: «Θυμάμαι ότι ο επικεφαλής του France Football είχε έρθει στο Τορίνο με την Χρυσή Μπάλα σε μια βαλίτσα. Μου την απένειμε πριν το ματς και έκανα τον γύρο του γηπέδου δείχνοντας την στους οπαδούς. Οι τιφόζι ήταν όρθιοι και χειροκροτούσαν ενώ εγώ ήθελα πολύ να αρχίσει το ματς γιατί η Χρυσή Μπάλα ήταν βαριά. Κουράστηκα πολύ πριν καν ξεκινήσει το ματς».

Για το τέλος της καριέρας του: «Εχω τόσα πολλά να κάνω ως παράγοντας πλέον, που πραγματικά δεν ξέρω από πού να αρχίσω, αν και πρέπει να παραδεχθώ ότι λυπάμαι για τον τρόπο που η καριέρα μου τελείωσε τόσο γρήγορα. Εδωσα τα πάντα στο ποδόσφαιρο όμως. Αν και το απολαμβάνω ακόμη όταν βάζω τα παπούτσια μου για να παίξω με τους φίλους μου, δεν μου λείπει τόσο πολύ. Οταν είπα το 2009 ότι αποσύρομαι δεν ήταν τόσο δύσκολη απόφαση, αλλά ήταν μη αναστρέψιμη. Ημουν εξουθενωμένος, η Γιούβε δεν θα ήταν νικήτρια αν συνέχιζα να παίζω. Δεν ήθελα να παίξω σε μικρότερες ομάδες, θα μπορούσα, είχα προτάσεις και από τις ΗΠΑ αλλά δεν θα το απολάμβανα. Ηθελα να αποσυρθώ ενώ ήμουν ακόμη στο τοπ και όχι να πέφτω σταδιακά. Ελπίζω ότι το κατάφερα».


Για τη μάχη του φετινού scudetto: «Είμαστε μόνο ένα βαθμό πίσω αλλά πρέπει να παραδεχθώ ότι η Νάπολι κάνει εξαιρετικά πράγματα. Είναι οργανωμένοι, έχουν σπουδαίες παίκτες και είναι πεινασμένοι γιατί δεν έχουν νικήσει από την εποχή του Μαραντόνα. Αν καταφέρουμε να κατακτήσουμε το 7ο σερί πρωτάθλημα, το οποίο είναι ο στόχος μας, θα είναι η πιο δύσκολη υπεράσπιση τίτλου».

Για την σεζόν της Γιούβε: «Είμαστε μέσα και στις τρεις διοργανώσεις και θέλουμε να τα κατακτήσουμε όλα. Η μεγαλύτερη προτεραιότητα για τους οπαδούς μας είναι το Champions League, αλλά η δική μου προτεραιότητα είναι να κατακτήσουμε και τους τρεις τίτλους. Δεν κάνω ποτέ υποχωρήσεις στους στόχους μου και εκτιμώ το πώς οι παίκτες μας συνεχίζουν να προχωρούν ακάθεκτοι. Κάποιοι από τους παίκτες μας μπορούν να κατακτήσουν το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα τους, κάτι που είναι πραγματικά εκπληκτικό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου