5 Φεβ 2018

Ό,τι χειρότερο για την τωρινή Γιούβε ο τραυματισμός του Ματουιντί

Ο τραυματισμός του Μπλες Ματουιντί μπορεί να αποδειχθεί ό,τι χειρότερο για τη Γιουβέντους αυτή τη στιγμή.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα κάνει ο Γάλλος χαφ, ο οποίος αποχώρησε με μυικό πρόβλημα από το ματς με την Σασουόλο. Κι αυτό ήταν το χειρότερο που θα μπορούσε να γίνει την δεδομένη χρονική στιγμή.

Με το πρώτο ματς κόντρα στην Τότεναμ να πλησιάζει και με τους Ντιμπάλα και Κουαδράδο να είναι εκτός λόγω τραυματισμών, νέα απώλεια βασικού θα είναι σημαντικό πλήγμα. Ειδικά όταν πρόκειται για τον παίκτη που αποτελεί το κλειδί στο 4-3-3, με το οποίο η Γιούβε δείχνει ότι έχει βρει ισορροπία.

Ο Ματουιντί ήταν ο λόγος για τον οποίο ο Αλέγκρι άφησε το 4-2-3-1 και πήγε στο 4-3-3, με τα αποτελέσματα να είναι εμφανή: Η Γιουβέντους λειτουργεί πολύ καλύτερα ανασταλτικά, είναι συμπαγής και το αποτέλεσμα είναι να έχει δεχθεί μόνο ένα γκολ σε 15 ματς. Η απουσία του Γάλλου, επομένως, προκαλεί πρόβλημα, πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει αυτή την στιγμή άλλος χαφ στην ομάδα που να μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά ανασταλτικά.

Ο Μαρκίζιο έχει εμπειρία, έχει την αξία του, μπορεί να κάνει μεγάλο ματς αν είναι στη μέρα του αλλά αφενός δεν μπορείς να ξέρεις πότε θα είναι η μέρα του πλέον, έπειτα από τα προβλήματα τραυματισμών, αφετέρου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εγγυηθεί ότι θα κάνει την ίδια δουλειά με τον Ματουιντί ανασταλτικά. Το ερώτημα, επομένως, είναι αν ο Αλέγκρι θα επιμείνει στο 4-3-3 ή θα το αλλάξει λόγω της απουσίας του Γάλλου.

Τα σημερινά ρεπορτάζ λένε ότι θα συνεχίσει με 4-3-3 αλλά ο Μαξ έχει αποδείξει σε αυτά τα 3,5 χρόνια ότι μπορεί να εκπλήξει ανά πάσα στιγμή με τις επιλογές του. Δεν αποκλείεται, επομένως, κάτι τέτοιο και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου