4 Φεβ 2018

Καταστρέφει η Γιουβέντους τα ταλέντα του ιταλικού ποδοσφαίρου; Η μεγάλη αλήθεια που είπε ο Αλέγκρι

Στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με την Σασουόλο, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είπε και κάτι πολύ σωστό για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Μία από τις ερωτήσεις που δέχθηκε ο προπονητής της Γιουβέντους με αφορμή το παιχνίδι της Κυριακής, αφορούσε τον Ντομένικο Μπεράρντι και ήταν η εξής: «Ο Μπεράρντι σε ένα μακρινό παρελθόν σας έβαλε τέσσερα γκολ (Σασουόλο-Μίλαν 4-3), έμοιαζε με φαινόμενο αλλά σιγά-σιγά χάθηκε. Για χρόνια ήταν στο στόχαστρο της Γιούβε. Τον θεωρείς έναν παίκτη χαμένο για το ιταλικό ποδόσφαιρο; Πίστευες ότι θα έκανε διαφορετική καριέρα;».

Η απάντηση που έδωσε ο Μαξ, είναι απολύτως σωστή για το πώς αντιμετωπίζονται πλέον οι πιτσιρικάδες. Αναλυτικά τα λόγια του Αλέγκρι...

«Καταρχάς είναι νέος, άρα έχει τον χρόνο για να επανέλθει, ελπίζω όχι από αύριο. Είναι η απόδειξη ότι αυτή την στιγμή στο ποδόσφαιρο είναι εύκολο να γίνεις κάποιος. Παλαιότερα, αρκετά χρόνια πριν, για να χαρακτηριστεί καλός ένας ποδοσφαιριστής ώστε να παίξει σε μεγάλη ομάδα, για να χαρακτηριστεί μεγάλος παίκτης, έπρεπε να κάνει όχι λιγότερα από 100-150 μεγάλα ματς στη Serie A. Τώρα δυστυχώς αρκούν... 36 λεπτά και την επόμενη μέρα ακούς και διαβάζεις για φαινόμενα, όλοι φαινόμενα... Οχι, δεν είναι έτσι», είπε αρχικά.

Για να συμπληρώσει: «Υπήρξαν και ποδοσφαιριστές που είχαν δείξει περισσότερα από τον Μπεράρντι αλλά χάθηκαν στην πορεία, γιατί για να παραμείνεις σε ένα επίπεδο, σε σπουδαίο επίπεδο, πέρα από την τεχνική ικανότητα πρέπει να έχεις και το μυαλό, την πνευματική δύναμη για να παραμείνεις σε συγκεκριμένα επίπεδα. Τι εννοώ; Θυσίες, θέληση για προπόνηση, για δουλειά, έχοντας στο μυαλό ότι έχουν μπροστά τους 15 χρόνια καριέρας και σε αυτά τα 15 χρόνια πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι. Οποιος το κάνει, μένει. Οποιος δεν το κάνει, δυστυχώς, χάνεται. Είναι ο νόμος της φύσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου