4 Φεβ 2018

Ενα δυσάρεστο νέο για το ματς με την Τότεναμ επισκίασε το επιβλητικό 7-0 της Γιούβε

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν ικανοποιημένος από όσα έκανε η Γιουβέντους κόντρα στη Σασουόλο αλλά δυστυχώς είχε άσχημα νέα για τον Μπλες Ματουιντί.

Αναλυτικά όσα είπε στο Sky Italia ο προπονητής των μπιανκονέρι μετά το 7-0 επί των νεροβέρντι.

- Εξαρτάται πραγματικά από εσάς ο τίτλος;
«Πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Η Νάπολι κάνει εκπληκτικά πράγματα, πρέπει να παραμείνουμε κοντά της. Είναι και πνευματική η μάχη, χρειάζεται ένα βήμα κάθε φορά. Τώρα σκεφτόμαστε το ματς της Παρασκευής (στη Φλωρεντία) που δεν θα είναι απλό, με δεδομένο ότι για την Φιορεντίνα δεν είναι ένα ματς όπως τα άλλα, και ας χαρούμε για αυτά τα 7 γκολ σήμερα».

- Συγκεντρωμένοι σήμερα από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό...
«Η ομάδα ανεβαίνει σε φυσική κατάσταση αλλά και πνευματικά. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Υπήρχε ο κίνδυνος να χαλαρώσουμε, για κάποια λεπτά μετά το 3-0 χαλαρώσαμε αλλά αυτό μπορεί να συμβεί. Ηταν καλό ματς για εμάς σε τεχνικό επίπεδο, πρέπει να νικήσουμε την Παρασκευή γιατί η Νάπολι δεν σταματάει».

- Ασχημα νέα για τον Ματουιντί;
«Ο Ματουιντί δεν θα παίξει με την Τότεναμ, νομίζω είναι μυικό πρόβλημα. Δεν υπάρχουν προβλήματα πάντως για τους Μπαρτσάλι, Κεντίρα και Ρουγκάνι που αντικαταστάθηκαν ή δεν έπαιξαν για προληπτικούς λόγους. Την Παρασκευή επιστρέφει και ο Ντάγκλας Κόστας, επομένως έχουμε ποδοσφαιριστές για να παίξουμε».

- Ρισκάρατε συνειδητά κάτι σε επίπεδο φυσικής κατάστασης με Κιέβο και Τζένοα;
«Δεν είναι θέμα ρίσκου αλλά δουλειάς. Ημασταν 9 μέρες χαλαροί σε ρεπό, με την Τζένοα ξεκινήσαμε καλά, δεν κινδυνεύσαμε καθόλου αλλά δεν καθαρίσαμε νωρίτερα το ματς. Με την Κιέβο στη Βερόνα ήμασταν τραγικοί, μπήκαμε στον ρυθμό τους. Στο Μπέργκαμο, στο κύπελλο, ήταν ένα σοβαρό τεστ και η φυσική κατάσταση μας βελτιώνεται, σήμερα ήμασταν πολύ καλοί. Αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε εδώ».

- Τι είχε ο Μπερναρντέσκι;
«Ενα χτύπημα στο γόνατο. Ηταν καλοί οι γιατροί στο να τον ετοιμάσουν, ήθελε να παίξει και τα πήγε καλά, αν και έκανε κάποια λάθη στην αρχή. Εχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, ειδικά σε πνευματικό επίπεδο. Στη Γιουβέντους κάθε μπάλα είναι σημαντική, πρέπει να κάνει αυτό το άλμα».

- Δε δέχεστε γκολ πλέον. Τι σημαίνει αυτό; Είστε στο μάξιμουμ;
«Οχι, υπάρχει διάθεση από όλους. Δεν είμαστε στον Σεπτέμβριο, όταν υπήρχε χρόνος για να καλύψεις κάποιο λάθος, χάσαμε όμως βαθμούς λόγω άστοχων πέναλτι με Αταλάντα και Λάτσιο. Το μόνο ματς που τα κάναμε λάθος ήταν αυτό με την Σαμπντόρια, τα πάμε καλά κόντρα σε μια απίστευτη Νάπολι. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, να τρέχουμε και να κινούμαστε χωρίς την μπάλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου