25 Φεβ 2018

Αρθρο κατακεραυνώνει τους πάντες: Οι μαυραγορίτες, η προσβλητική κορεό, αυτοί που φεύγουν στο 80’ και τα άδεια πούλμαν

Λίγες ώρες μετά το παιχνίδι με την Τότεναμ και πριν το ντέρμπι της πόλης, μια σελίδα στο Facebook που ασχολείται με οπαδικά αλλά και αγωνιστικά θέματα, δημοσίευσε μια άποψη μέσα από την οποία κατακεραυνώνει τους πάντες.

Από τη διοίκηση, μέχρι μερίδα οπαδών, και από τους αρμόδιους έως τους μαυραγορίτες που έχουν καταφέρει να διώξουν τον κόσμο από το γήπεδο. Ο τίτλος, αλλά και το κεντρικό μήνυμα της άποψης, θα μπορούσε να είναι: Είμαστε σκα…ά.

Ακολουθεί, ως έχει, η άποψη της σελίδας Turin a l'è bianca e neira.

«Είμαστε σκα...ά.

Το χθεσινό αποτέλεσμα δεν μας επηρεάζει, θα μπορούσε να είναι 5-0 ή 0-5, η κατάσταση δεν θα άλλαζε: Είμαστε στα σκα...ά.

Δεν είναι δυνατόν να ακούς τους αντίπαλους οπαδούς σε ένα τέτοιο ματς, επιπλέον να προηγείσαι στο πρώτο ημίχρονο και μετά να ακούς μουρμούρες στην πρώτη λάθος πάσα.

Δεν είναι δυνατόν η διοίκηση που είναι τόσο καλή στα οικονομικά θέματα, να μην καταλαβαίνει ότι μια κορεό στα αγγλικά είναι μια προσβολή σε όλα αυτά που είμαστε.

Δεν είναι δυνατόν να βλέπεις διάφορα... περιττώματα να φεύγουν στο 80ο λεπτό.

Δεν είναι δυνατόν να ακούς ότι για το ντέρμπι όποιος δεν ανήκει σε κάποιο κλαμπ θα πρέπει να αγοράσει εισιτήριο για τις θύρες της Τορίνο.

Δεν είναι δυνατόν να ακούς ότι για το Λονδίνο θα είναι ή κλαμπ ή ταξιδιωτικά πρακτορεία.


Δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνει κανείς ότι οι κλασικοί μαυραγορίτες του facebook πουλούσαν εισιτήρια μέχρι και προχθές, γι' αυτό τόσος κόσμος που θέλει να έρθει στο γήπεδο δεν έρχεται πια.

Δεν είναι δυνατόν στα ευρωπαϊκά γήπεδα διοικήσεις και οπαδοί να συνεργάζονται για να βελτιώσουν τα πράγματα και εμείς (όχι μόνο με ευθύνη της διοίκησης) να μην νοιαζόμαστε, ποιος νοιάζεται αν η κορεό είναι σκατά, ποιος νοιάζεται αν η curva είναι σκατά, ποιος νοιάζεται αν σε εκδρομή υπάρχουν 8 πούλμαν με 20 άτομα το καθένα, ποιος νοιάζεται αν κερδίζουν οι μαυραγορίτες.

Είμαστε στα σκα...ά και κανείς δεν έχει διάθεση να βγει από αυτά».

Τα πράγματα στο Juventus Stadium (Allianz Arena, όπως λέγεται πλέον) έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Οταν άρχισαν να έρχονται οι συνεχόμενοι τίτλοι στην Ιταλία, η πολιτική της διοίκησης άλλαξες, όπως άλλαξε και η στάση κάποιων μεγάλων κλαμπ της ομάδας.

Είναι τα πράγματα, όμως, τόσο… σκα…ά; Αυτό θα το κρίνει ο καθένας ξεχωριστά ανάλογα με τις απαιτήσεις του, με το τι θέλει και πώς νιώθει τα πράγματα. Για να δούμε πού θα βγάλει όλο αυτό γιατί ένα είναι σίγουρο: δεν έχει καμία σχέση με το αγγλικό… «Together» που υπήρχε στην κορεό με την Τότεναμ.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου