26 Φεβ 2018

Ακόμη και τώρα είδαν «σκάνδαλο» στη Γιούβε, τη στιγμή που ο Σάρι δημιουργεί συνεχώς θέματα

Για να πάρει το φετινό πρωτάθλημα η Νάπολι, έχουμε φτάσει στο σημείο η Γιουβέντους να κατηγορείται κι όταν δεν παίζει.

Η Ιταλία είναι μια χώρα που αγαπάει τις παραδόσεις και μία από αυτές είναι η Γιούβε να προβάλλεται πάντα ως ο κακός της υπόθεσης. Κάτι με το οποίο, από ένα σημείο κι έπειτα, έχουν... βολευτεί και οι μπιανκονέρι, αφού δεν βλέπουμε να υπάρχει κάποια διάθεση για απάντηση στην επικοινωνιακή καταιγίδα της Νάπολι, η οποία συνέχισε απτόητη και χθες.

Το... σκάνδαλο, αυτή τη φορά, ήταν η 11άδα που κατέβαζε ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι για την Αταλάντα, αφού είχε προηγηθεί το ματς με τη Ντόρτμουντ το βράδυ της Πέμπτης, όπου οι μπεργκαμάσκι έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να προκριθούν. Δεν τα κατάφεραν, προχώρησαν σε κάποιες αλλαγές στην 11άδα τους ενόψει του αγώνα με τη Γιουβέντους και χθες διαβάζαμε διάφορα σε ιστοσελίδες και social media.

Ολα αυτά, βέβαια, κάτι δείχνουν. Και αυτό που δείχνουν, είναι ότι στη Νάπολι δεν έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους, δεν είναι σίγουροι ότι θα καταφέρουν να παλέψουν και να νικήσουν το άγχος που νιώθουν, την πίεση που τους ασκείται μπροστά στην προοπτική της κατάκτησης του τίτλου. Το έχουμε δει με τον Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος δημιουργεί θέμα για το παραμικρό πλέον, έχοντας σαν... σημαία τις τελευταίες εβδομάδες το πρόγραμμα των αγώνων.


Τώρα, με το Γιουβέντους-Αταλάντα να έχει αναβληθεί, οι παρτενοπέι έχουν την ευκαιρία να πάνε στο +4, έχοντας έστω ένα ματς περισσότερο. Ο προπονητής της Νάπολι που φωνάζει επειδή η Γιούβε αγχώνει την ομάδα του αν παίζει νωρίτερα και νικάει, έχει τώρα την ευκαιρία να πάει στο +4 από τη Γιουβέντους και να μεταφέρει σε αυτή όλη την πίεση. Θα το κάνει; Πιθανότατα ναι.

Ακόμη και τότε όμως, σημειώστε το, θα βρει κάτι να πει για να δημιουργήσει την αίσθηση ότι κάποιες αόρατες δυνάμεις κυνηγούν τη Νάπολι και δεν την αφήνουν να πάρει το πρωτάθλημα. Ενώ στην πραγματικότητα αυτές οι αόρατες δυνάμεις -και το ξέρουν και οι ίδιοι οι Ναπολιτάνοι- είναι η νοοτροπία τους και το άγχος τους. Αυτό που μπορεί να τους πνίξει ακόμη περισσότερο αν όντως πάνε στο +4 σε κάτι ώρες...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου