13 Μαρ 2018

Σύγκριση Ιγκουαΐν με Μπενζεμά, με τη Ρεάλ να αναπολεί τον Αργεντίνο

Την ώρα που οι Γιουβεντίνοι απολαμβάνουν τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, οι Μαδριλένοι τον αναπολούν.

Ο Αργεντίνος φορ μπορεί να αστόχησε πέναλτι και στο ματς με την Ουντινέζε την Κυριακή αλλά και πάλι η εμφάνιση του ήταν καλή. Εδωσε, άλλωστε, την ασίστ στον Ντιμπάλα για το 2-0 και γενικά ήταν και πάλι μια χαρά, όπως ήταν και στο ματς με την Τότεναμ στο Λονδίνο, όπου είχε γκολ και ασίστ.

Οι εφημερίδες της Μαδρίτης, πάντως, δεν στέκονται στις ασίστ αλλά στα γκολ. Και ο λόγος που στέκονται σε αυτά είναι για να υπογραμμίσουν πόσο λείπει ο Ιγκουαΐν από την Ρεάλ. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται με βάση τους τίτλους των τελευταίων χρόνων, αλλά φαίνεται στα προβλήματα που υπάρχουν με τον φορ της Ρεάλ.

Ο Γκονσάλο έφυγε από τη Μαδρίτη το 2013 για να υπογράψει στη Νάπολι και από τότε δεν μπορεί να στεριώσει αντικαταστάτης. Συγκεκριμένα, όπως γράφει η AS, ο Ιγκουαΐν δείχνει συνεχώς στους μερένγκες τι λάθος έκαναν που δεν τον κράτησαν. Η μαδριλένικη εφημερίδα τονίζει τους αριθμούς, οι οποίοι δείχνουν ότι ο Γκονσάλο έχει βάλει, από το καλοκαίρι του '13 κι έπειτα, 44 περισσότερα γκολ από τον Καρίμ Μπενζεμά: 145-101!


Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ουσιαστικά ο Ιγκουαΐν ήταν καλύτερος και όταν ήταν στην Ρεάλ, αφού μπορεί να είχε (μόνο) ένα γκολ λιγότερο από τον Μπενζεμά από όταν πήγε στη Ρεάλ και ο Γάλλος (86-87), αλλά είχε παίξει και 20 ματς λιγότερα (163-183)...

Αν το δούμε αναλυτικά το θέμα, Ιγκουαΐν και Μπενζεμά έβαλαν τα ίδια γκολ μόνο την σεζόν 2013-14, πρώτη του Αργεντίνου στην Ιταλία: Από 24 ο καθένας. Από εκεί και πέρα, κάθε χρόνο υπερτερεί ο Αργεντίνος: 30-22 το 2014-15, 38-28 το 2015-16, 32-9 πέρυσι και 21-8 είναι, προς το παρόν, φέτος το σκορ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου