15 Μαρ 2018

Το δυνατό αριθμητικό επίτευγμα του Αλέγκρι

Βρισκόμαστε στα μέσα του Μάρτη με τη Γιούβε από εκεί που κυνηγούσε να αρχίζει να χτίσει διαφορά από τη δεύτερη Νάπολι. Το +1 έγινε +4.

Την ίδια ώρα, όπως γράψαμε και πριν λίγες ημέρες, διανύουμε τον αγαπημένο μήνα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Τον μήνα που η ομάδα του είναι μέσα σε όλους τους στόχους και για ακόμη μια σεζόν πάει για τα πάντα. Ταμείο, βέβαια, στο τέλος.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για το… κανένα γκολ παθητικό στο πρωτάθλημα μέσα στο 2018. Την ίδια ώρα, αν σκεφτεί κάποιος τι έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια με τη Γιούβε του Αλέγκρι, την «ακούει» για τα καλά.

Η Κυρία επί των ημερών του έχει δώσει μόλις 5 ματς λιγότερα απ’ όσα θα μπορούσε να παίξει στους τρεις θεσμούς που κατεβαίνει. Δηλαδή σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, σε 3,5 σεζόν, έχει χάσει μόνο τα ματς μετά τον αποκλεισμό από την Μπάγερν στους «16», τη σεζόν 2015-16.


Δεν έπαιξε δηλαδή τις δύο αναμετρήσεις στους «8», στους «4» και στον τελικό. Όλα τα άλλα, τα έχει δώσει κανονικά. Και αν τα ματς του πρωταθλήματος είναι λογικό να γίνουν, οι τέσσερις σερί τελικοί στο Coppa Italia, οι δύο συμμετοχές στους τελικούς του Champions League και η τωρινή συμμετοχή στους «8» είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να πετύχει βάσει αριθμών η ομάδα. Μπράβο στον προπονητή, μπράβο και στους παίκτες του…

2 σχόλια:

  1. Αν ο Αλέγκρι σηκώσει με την Γιουβε το τσαμπιονς λιγκ, θα έχει ξεπεράσει Λίπι και Τραπατόνι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρούμε πώς όχι. Δε θα τους έχει ξεπεράσει αλλά θα είναι δικαιωματικά τρίτος και αν μείνει κι άλλο, θα μπορέσει να τους ξεπεράσει.

      Διαγραφή