12 Μαρ 2018

Μπορεί να πραγματοποιηθεί η ευχή και κατάρα που έδωσε ο Μουρίνιο στη Γιούβε;

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έκανε μια εκτίμηση για το μέλλον της Γιουβέντους, αλλά οι πιθανότητες να δικαιωθεί ευχόμαστε να μην είναι με το μέρος του.

Ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε στην ιταλική τηλεόραση με αφορμή τα 110α γενέθλια της Ιντερ, δήλωσε οπαδός της για πάντα και λυπημένος για τα άσχημα χρόνια που ζει, εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι κάτι ανάλογο θα ζήσει και η Γιούβε. Λάθος...

Σε αντίθεση με ό,τι έκαναν οι νερατζούρι μετά το 2010, όταν κατέκτησαν τα πάντα, οι μπιανκονέρι έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να ανανεώνεις το ρόστερ. Η Γιουβέντους έχει πάρει έξι σερί πρωταθλήματα και πάει για το έβδομο, δείχνοντας μία αδιανόητη πείνα έπειτα από τόσες επιτυχίες εντός των συνόρων. Αυτό γίνεται επειδή στην ομάδα μπαίνει συνεχώς νέο αίμα.


Οι μπιανκονέρι έχουν κρατήσει τον σκληρό πυρήνα των αποδυτηρίων αλλά από εκεί και πέρα γίνονται συνεχώς προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κορεσμός. Η σωστή αντίληψη της κατάστασης, σε συνδυασμό με την οικονομική πρόοδο της Γιουβέντους και τη δουλειά που γίνεται από τη διοίκηση πάνω σε αυτό τον τομέα, αποτελούν εγγύηση ότι στο Τορίνο δεν θα ζήσουν τόσο δύσκολα χρόνια όσο στο Μιλάνο.

Οτι δεν θα παίρνει για πάντα το πρωτάθλημα η Γιούβε, ναι. Αλλά ότι θα ζήσει κάποια στιγμή τόσο δύσκολα χρόνια όσο η Ιντερ από το 2010 κι έπειτα, όχι με τη λογική που ευχήθηκε ο Πορτογάλος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου