6 Μαρ 2018

Η περσινή Γιουβέντους ζούσε για να κατακτήσει τα πάντα ενώ φέτος απουσιάζει ο ίδιος ενθουσιασμός

Το αυριανό ματς με την Τότεναμ μπορεί να επηρεάσει τη συνέχεια της σεζόν της Γιουβέντους. Το θέμα είναι με ποιο τρόπο.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Η φετινή σεζόν δεν άρχισε με τον ενθουσιασμό της περσινής. Πριν ένα χρόνο οι μπιανκονέρι ξεκινούσαν με στόχο να κατακτήσουν τα πάντα, έχοντας κάνει και την μεταγραφή του Γκονσάλο Ιγκουαΐν που σόκαρε τον κόσμο. Φέτος η Γιούβε μπήκε πιο ήρεμη, με πιο χαμηλούς τόνους, ψάχνοντας τα πατήματα της μετά το Κάρντιφ, την αποχώρηση του Μπονούτσι κλπ.

Από όλες τις τοποθετήσεις του Αλέγκρι όλους αυτούς τους μήνες, αλλά και των παικτών ή της διοίκησης, γίνεται σαφής η προσπάθεια τους να διώξουν την πίεση του Champions League, να αντιμετωπιστεί σαν στόχος και όχι σαν εμμονή, να μην κριθούν τα πάντα με βάση αυτό. Το κάνουν επειδή αυτό είναι το καλύτερο για φέτος μετά το Κάρντιφ; Το κάνουν επειδή δεν πιστεύουν ότι φέτος θα φτάσουν ως το τέλος; Οπως και να έχει, το κάνουν.

Μπορούμε να βρούμε λόγους για να στηρίξουμε αυτό που λένε από την πλευρά της ομάδας, μπορούμε να βρούμε λόγους για να στηρίξουμε και όσους θεωρούν ότι το Champions League πρέπει να είναι ο αποκλειστικός στόχος πλέον. Και οι δύο πλευρές μπορεί να έχουν δίκιο. Ανοιχτό είναι. Οπως είναι ανοιχτό και το πώς θα αντιδράσει η Γιουβέντους μετά το αυριανό παιχνίδι.


Σε περίπτωση πρόκρισης, όλα καλά, η ομάδα παίρνει σούπερ ώθηση και μετά θα περιμένουμε για να δούμε αν θα χρειαστεί να δοθεί ή όχι προτεραιότητα σε κάποιον από τους στόχους. Σε περίπτωση αποκλεισμού; Θα επικρατήσει απογοήτευση και αυτό θα θέσει σε κίνδυνο και τη μάχη του πρωταθλήματος ή το νταμπλ θα είναι σίγουρο για να «εξιλεωθούν» έτσι;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου